Вадим Івченко: «Батьківщина» підтримує вимоги Федерації профспілок

Про це заявив заступник Голови партії «Батьківщина», представник Федерації профспілок у Верховній Раді Вадим Івченко під час виступу перед учасниками інформаційної попереджувальної акції, яка проходить під стінами парламенту.

«Батьківщина» завжди вимагала дотримання конституційних прав і свобод людини й громадянина. Уряд Тимошенко у своїй роботі для ухвалення виважених рішень вів тристоронній діалог з профспілками, і жодного рішення, яке стосується профспілкового руху, без них не ухвалював», – нагадав народний депутат.

Вадим Івченко озвучив вимоги учасників всеукраїнської попереджувальної акції протесту профспілок, в яких, зокрема, вимагається зупинити просування антисоціального закону про працю, відкликати антипрофспілковий депутатський законопроєкт №2681, вилучити з законопроєкту №2275 статтю щодо позбавлення прав профспілок і роботодавців на рівне представництво інтересів застрахованих осіб у фондах соціального страхування.

«Профспілки вимагають ліквідувати заборгованість із заробітної плати, а також зберегти доступність та обсяг надання медичної допомоги населенню. Крім того, вони вимагають відкликати з посади голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галину Третьякову за проведення антисоціальної політики та антигуманну позицію стосовно громадян України», – наголосив Вадим Івченко.