Вадим Івченко: Ми знову зупинили спробу протягнути рішення про продаж землі за спиною народу

Ринок землі в такому вигляді, у якому його зараз хоче протиснути уряд, стане згубним і для невеликих сільгоспвиробників, і для села в цілому.

Про це під час засідання Штабу захисту рідної землі, ініціатором створення якого виступила Асоціація фермерів і приватних землевласників України, заявив народний депутат від фракції «Батьківщини» Вадим Івченко.

За його словами, запровадження ринку землі є доленосним рішенням для України, але провладна більшість намагається протягнути це рішення без всебічного обговорення та без проведення всеукраїнського референдуму.

Водночас, політик зауважив, що частина депутатів з провладної фракції все ж таки зрозуміла всю небезпеку швидкого відкриття ринку землі та не підтримує урядовий законопроект.

«Вдала реалізація прогресивних реформ потребує міцної економіки, яка б сформувала переваги для українських фермерів. А говорити про класичний ринок під час війни і тоді, коли країна перебуває у стані економічної кризи – це крок до її знищення!» – наголосив він.

Вадим Івченко нагадав про таємне зібрання аграрного Комітету ВРУ, на якому з порушенням всіх відомих норм і законів було протягнуто законопроект за авторством голови комітету.

«За спільним рішенням голів фракцій і керівництва парламенту ранкове таємне зібрання окремих членів аграрного комітету, а також рішення, яке вони винесли, визнані нелегітимними. Повноцінне засідання комітету за участі всіх небайдужих відбудеться наступного пленарного тижня», – підсумував представник «Батьківщини».