Вадим Івченко: Новий курс Юлії Тимошенко – захистити фермерів

Запровадження Нового курсу України змінить ситуацію в аграрному секторі: монополії замінить чесна конкуренція, земля даватиметься тим, хто на ній працюватиме, запрацюють інвестиційні проекти, буде підтримка малим формам господарства, доступні дотації і бюджетні програми підтримки.

Про це під час регіональних зборів фермерів в Одесі заявив народний депутат від «Батьківщини» Вадим Івченко.

Як зазначив політик, наразі влада керується інтересами олігархів і саме вони отримують в аграрній сфері левову частку дотацій та відшкодувань. Натомість дрібним і середнім фермерам залишили мізер від державної допомоги, але і його аграрії не мають можливості отримати, додав він.

«Жадібність влади до контролю фінансових потоків не дає їм можливості зробити демократичні, автоматичні процедури підтримки аграріїв грошима, які з року в рік закладаються у бюджеті. Аграрії, зіткнувшись з бюрократичною тяганиною, просто не зв’язуються з цією державною підтримкою. Якщо кошти не потраплять в український АПК і наприкінці року знову повернуться до бюджету – це буде величезний провал в роботі нинішньої команди!» – переконаний Вадим Івченко.

До того ж, зауважив народний депутат від «Батьківщини», ще одна велика проблема для фермерів – влада залишає  їх без елементарного захисту: рейдери захоплюють господарства, відбирають врожаї, катують та вбивають.

Сьогодні при владі, переконаний парламентарій, перебуває латифундист, який не бачить село таким, яким воно фактично є в Німеччині, або у Франції, або в інших розвинутих країнах.