Валерій Дубіль: Влада приховує інформацію про держзакупівлі ліків, адже в ній панує надкорупція

Влада всіма можливими способами приховує реальну інформацію про держзакупівлі ліків, тому що в ній панує надкорупція.

На цьому під час спілкування із журналістами наголосив народний депутат від фракції «Батьківщина» Валерій Дубіль під час візиту у Прилуки (Чернігівська обл.).

За його словами, прийшов час оцінки дій Міністерства охорони здоров’я у сфері держзакупівель.

«На кожній сторінці акту аудиту Рахунковою палатою закупівель ліків і препаратів медичного призначення за бюджетні кошти присутня фраза: «Міністерство охорони здоров’я пояснень не надало. І це вже багато про що говорить», – зауважив парламентар.

Валерій Дубіль переконаний, що закритість Міністерства охорони здоров’я має своє підґрунтя.

«В країні, в європейській країні, «реформи» проводяться за допомогою ранкових зарядок, а від конкретних запитань представники МОЗу тікають! Таке враження, що робиться картинка, нібито все у нас добре. Усі, хто проти – корупціонери, противники реформ», – сказав народний депутат.

Він також зауважив, що до сьогодні договори Міністерства з міжнародними організаціями про державну закупівлю ліків «припадають пилом на полиці під грифом «секретно».

«5% від 5,9 млрд грн, які цього року виділено на держзакупівлю лікарських засобів, отримують міжнародні організації. А який результат? Вакцину від ботулізму після кількох смертей випрошуємо, як гуманітарну допомогу в ООН. Зробити щеплення дітям – нема чим! Пацієнти помирають від онкозахворювань, бо привезли прострочені ліки. І за це українці платять 295 млн грн посередникам?» – обурюється Валерій Дубіль.

Окрім того, влада намагається всіма способами убезпечити себе від викриття схем: «22 серпня, напередодні Дня прапора, колегія Рахункової палати проведе розширене засідання. Кращої дати не можна було вигадати – напередодні державних свят, у найспекотніший місяць літа, коли всі у відпустках. Та «Батьківщина» не допустить приховування даних. Люди мають знати, куди діваються мільярди їхніх грошей, і хто несе відповідальність за здоров’я і життя українців!»