Виборці мають знати за що голосує їх депутат

До теперішнього часу  в практиці  роботи Миколаївської обласної ради у протоколах голосувань зазначена лише кількість депутатів, що голосували «за», «проти», «утримались» чи не голосували за те чи інше рішення. Дані про те, як голосував кожен депутат за кожне рішення  не відображаються ані в протоколах, ані на сайті чи в друкованих виданнях, а в більшості випадків їх неможливо отримати  навіть за інформаційними запитами, оскільки ці дані просто не фіксуються і не зберігаються.

«Виборці мають право знати за що голосує їх депутат»,- вважає перший заступник голови обласної ради Михайло Соколов.  «Аби депутати не ховалися за лінією своєї парті, а несли персональну відповідальність та ті рішення, що приймаються на сесіях та визначають долю людей, які їх обирали,-  я вніс пропозицію обладнати сесійну залу системою електронного голосування». Тим більш, що Верховною Радою вже проголосовано за законопроект про поіменне голосування депутатів місцевих рад.   В проект бюджету на 2016 рік вже закладена стаття витрат на встановлення такого обладнання. «Сподіваюсь що депутати і інших фракцій розуміють, що виборці стали більш свідомими та чекають від депутатів місцевих рад відповідальних дій, а це можливо забезпечити тільки максимальною відкритістю та прозорістю  рішень», — сказав голова обласної організації «Батьківщина» на засіданні фракції.