Відключення аналогового ТБ – несвоєчасне рішення, яке позбавляє людей інформації, – заява «Батьківщини»

Всеукраїнське об`єднання «Батьківщина» вважає рішення уряду про припинення з 1 вересня по всій території країни трансляції аналогового телебачення непродуманим, передчасним і таким, що може мати політичні мотиви.

На тлі повного провалу програми із впровадження цифрового мовлення аналогове телебачення для багатьох українців залишається єдиним вікном у зовнішній світ, якого відтепер вони будуть позбавлені.

Особливо від чергового «покращення» постраждають люди, що мешкають у сільській місцевості, адже багатьом з них, окрім придбання обладнання та його налаштування, доведеться купувати нові телевізори, здатні відтворювати цифровий сигнал.

Перехід на цифрове мовлення – крок правильний та потрібний, але наразі несвоєчасний. Особливо обурює той факт, що рішення про припинення трансляції аналогового телебачення було прийнято всупереч судовій забороні, а мовлення на територіях, що межують з Російською Федерацією, та тимчасово окупованих територіях подовжено лише до 1 травня 2019-го року.

На старті президентської кампанії рішення, що суттєво обмежує багатьом виборцям доступ до інформації, може бути розцінене як спроба влади приховати правду про реальний стан справ в країні.

Всеукраїнське об`єднання «Батьківщина» як найбільша в Україні партія вимагає не використовувати адміністративний ресурс у виборчій боротьбі і відмовитися від впровадження «реформ», які погіршують життя людей або звужують їхні права.