Вимоги МВФ збільшити пенсійний вік і тарифи – міф, нав’язаний владою

Міжнародний валютний фонд ніколи не вимагав від України збільшити пенсійний вік чи підвищити комунальні тарифи.

Про це в інтерв’ю газеті «2000» заявив народний депутат від «Батьківщини», голова Івано-Франківської обласної парторганізації Дмитро Шлемко.

«Ніколи МВФ не виставляв вимогу збільшити пенсійний вік до 65 років! Не вимагав збільшення пенсійного стажу! Те, що каже Арсеній Яценюк, що нібито вони добилися поступок, – це все обман! Окрім того, МВФ ніколи не вимагав підвищувати тарифи», – наголосив він.

За  словами Дмитра Шлемка, вимоги МВФ стосуються лише збалансування держбюджету.

«Вони хочуть бачити, що Україна зможе повернути запозичення. А нам уряд розповідає, що кредит потрібен, бо тільки «Нафтогазу» треба 110 млрд., Пенсійному фонду – 80 млрд. Та МВФ не хвилюють ці питання. Наголошую, їх цікавить тільки одне – зможе Україна повернути гроші чи ні?» – зауважив народний депутат.

На переконання члена фракції ВО «Батьківщина», якби ще рік тому Київ порушив питання про списання боргів, як свого часу зробила Польща, то міжнародна спільнота, напевне, пішла б на це.

«Проте питання навіть не ставилося! Мало того, ми могли б не лише отримати відстрочку платежів, нам могли б взагалі списати борги. Увесь світ знає, що кошти, які надавав МВФ, потрапили в кишені, банки й офшори людей, які вже втекли. Вони й тепер живуть за рахунок цих коштів. А український народ має повертати!» – наголосив Дмитро Шлемко.

Він вважає трагедією те, що влада не думає, як зменшити навантаження на простого українця, а намагається вичавити з нього все що можна.

«І при цьому використовують відповідні міфи, мовляв, все це – вимоги МВФ», – додав народний депутат від «Батьківщини».

Поділитися у соцмережах:

Останні новини

У Первомайську «батьківщинівці» влаштували свято для дітей

Докладніше

Юлія Тимошенко: Ми покладемо край неоколоніальній політиці, коли країну затягують у борги, ще й змушують утримувати «наглядачів» за свій рахунок

Докладніше

Юлія Тимошенко: До миру потрібно прокладати справжній, реалістичний, справедливий шлях

Докладніше
Календар новин
Серпень 2020
пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31