Влада намагається зірвати вибори в 34-х ОТГ, – заява «Батьківщини»

Президент Порошенко руками підконтрольних йому депутатів, суддів та членів ЦВК намагається заблокувати проведення призначених на 23-те грудня виборів у 34-х об’єднаних територіальних громадах по всій країні.

2  листопада 2018 року Окружний адміністративний суд Києва виніс незаконну ухвалу за поданням близького до Банкової депутата Артема Вітка. Відповідно до неї було призупинено дії рішень місцевих рад про добровільне об’єднання у територіальні громади.

Незважаючи на те, що рішення Адмінсуду не зобов’язувало ЦВК вчиняти будь-які дії, Центральна виборча комісія на своєму засіданні раптом вирішила скерувати документ до виборчих комісії на місцях, Держказначейства та обласних держаних адміністрацій. Цим ЦВК фактично зробила спробу заблокувати проведення виборів в 34 ОТГ.

Нагадаємо, що кілька днів тому комісія скасувала вибори ще у 4 громадах. Цим рішенням, на думку представників організації «Опора», ЦВК створила прецедент скасування вже призначених перших та додаткових місцевих виборів. А це суперечить чинному законодавству, підзаконним актам, рішенню КСУ та судовій практиці.

Партія «Батьківщина» вважає, що рішення ЦВК –  сформованої із порушеннями закону та цілковито підконтрольної Президенту – є нічим іншим, як спробою влади заблокувати вибори в громадах, де поразка представників БПП буде найганебнішою і очевидною для всіх.

Розуміючи, якою буде оцінка людьми результатів так званих «реформ», що проводила команда Петра Порошенка, надто в частині підвищення цін на газ, влада нахабно вдається до використання адміністративного ресурсу.

«Батьківщина» вимагає від президента не втручатися в діяльність судів, ЦВК, і не намагатися зірвати виборчий процес. Найкраще, що може зробити глава держави, якому залишилося бути при владі 5 місяців, – це не поповнювати список зловживань, за які безумовно доведеться відповідати.