ВМГО «Батьківщина молода» привітала жінок м. Миколаєва з «Днем матері».

Миколаївська обласна організація Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Батьківщина Молода» 10 травня привітала матусь Миколаєва з міжнародним Днем Матері.
У рамках акції активісти організації дарували квіти та вітали зі святом перехожих жінок, які в цей час знаходилися в місті проведення акції, а саме на вулиці Радянській, біля Каштанового скверу.
«Це свято вкрай важливо для кожної людини, тому що мама дала нам найцінніше що у нас є – життя. Тому, висловлювати свою пошану і любов до матері потрібно не лише у цей день, а кожного дня, кожної години, своїми діями, вчинками, аби дати можливість пишатися своїми дітьми. Бо гордість за свою дитину — найцінніша нагорода для кожної мами», — сказав організатор акції, голова Миколаївської молодіжної громадської організації «Батьківщина Молода» Рябенко Олександр.
день матері1
День матері – міжнародне свято. В Україні офіційно відзначається щорічно, починаючи з 2000 року, у другу неділю травня.
Вперше встановлене офіційно Конгресом США 8 травня 1914р. Після першої світової війни це свято почали відзначати у Швеції, Норвегії, Данії, Німеччині, Чехословаччині.
З XVII по XIX століття у Великій Британії відзначалася так звана «Материнська неділя» (англ. MotheringSunday) – четверта неділя Великого посту присвячена вшануванню матерів у всій країні.
У США День матері вперше привселюдно був підтриманий відомою американською пацифісткою Джулією Ворд Гоув у 1872 році. «День матері», за версією Джулії Ворд, – день єдності матерів у боротьбі за мир у всьому світі. Концепція Джулії Ворд не знайшла широкої підтримки ні в США, ні в інших країнах.
У 1907 році американка Анна Джарвіс з Філадельфії виступила з ініціативою вшанування матерів у пам’ять про свою матір. Анна написала листи до державних установ, законодавчих органів і видатним особам з пропозицією один день у році присвятити вшануванню матерів. У 1910 році штат Вірджинія перший визнав День Матері офіційним святом. У 1914 році, президент США Вудро Вільсон оголосив другу неділю травня національним святом на честь усіх американських матерів.
Слідом за США другу неділю травня оголосили святом 23 країни (в тому числі: Бахрейн, Гонконг, Індія, Малайзія, Мексика, Нікарагуа, Об’єднані Арабські Емірати, Оман, Пакистан, Катар, Саудівська Аравія, Сінгапур, Австралія, Україна та ін .). Крім того, понад 30 країн відзначають свято в інші дні.

день матеры 3

день матеры 2