Якщо нова коаліція не запропонує виходу з кризи, треба перезавантажувати владу, – Юлія Тимошенко

Складність переговорного процесу щодо створення парламентської коаліції полягає в тому, що консультації відбуваються лише на тему посад. Дискусія щодо виводу країни з економічної кризи та зміни стратегічного курсу управління державою взагалі не ведеться.

Про це заявила лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко журналістам в кулуарах Верховної Ради.

«На тему виходу з кризи дискусії немає», – обурено сказала народний депутат.

Вона нагадала про п’ять чітких вимог до нових коаліції та уряду, виголошених фракцією і підтвердила, що «Батьківщина» увійде в коаліцію, якщо вони будуть виконані.

Юлія Тимошенко також  наголосила, що процес формування нового уряду має бути прозорим, відбуватись із залученням громадськості.

«Якщо не буде започаткований відкритий праймеріз, щоб суспільство нарешті побачило, як відбираються кандидати в міністри, ми також не готові брати участь у будь-яких інших тіньових кадрових призначеннях», – пояснила політик.

Окрім цього, Юлія Тимошенко нагадала, що «Батьківщина» на посади в новому уряді «не претендує і не претендувала».

За словами лідера фракції, їй «байдуже, скільки буде депутатів в коаліції та прізвище майбутнього прем’єр-міністра»,  оскільки для країни головне – знайти шляхів виходу з кризи.

«Я хочу, щоб розпочалася публічна, чесна дискусія щодо того, як завели країну в глухий кут. Я хочу бачити, як новий уряд та нова коаліція будуть виводити ситуацію з кризи. Якщо такої дискусії не відбудеться, якщо ми не визначимо зараз конкретні напрямки робити, то я не бачу сенсу далі продовжувати життя будь-якої коаліції. Тоді ми будемо наполягати, щоб парламент був розпущений. Якщо він не здатний вивести країну з кризи, припинити корупцію, розірвати зв’язок між кланами і політиками, треба перезавантажувати владу», – підсумувала Юлія Тимошенко.