Єдність нам сьогодні потрібна, як ніколи – Юлія Тимошенко привітала українців із Днем Соборності

У час, коли українська держава веде велику й священну боротьбу за істинну незалежність, ціною життів своїх воїнів, найкращих своїх синів і дочок, нам як ніколи необхідний патріотизм, справжня самопожертва і високі ідеали.

На цьому наголосила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко у дописі з нагоди Дня Соборності, який вона розмістила на своїй сторінці у Facebook.

«Останнім часом у сфері публічного політичного мовлення з’явилася така собі тема, яку я б назвала штучною «втомою від патріотизму»… Молоді та не дуже експерти, політологи й політики з екранів ТБ розповідають, що національне – не модне, національна ідея – рудимент, а патріотизм – наслідок неналежного виховання», – обурилася Юлія Тимошенко.

Лідер «Батьківщини» переконана, що така тенденція дуже небезпечна, адже таким чином нам готують «анестезію» до часткової чи повної втрати суверенітету.

«Не хлібом єдиним жива людина, і ми ніколи не збудуємо чесного, справедливого і вільного суспільства тільки на меркантильних, банальних речових цінностях. День Соборності України 22 січня – чудовий антидот для згаданої вище «втоми від державності». Серед усіх державних свят – це, можливо, найголовніше. Адже саме на єдності людей, держави, нації маємо побудувати те суспільство і ту країну, якої ми гідні. І саме єдності нам завжди не вистачало для успіху. Саме єдність нам і сьогодні потрібна, як ніколи», – наголосила Юлія Тимошенко.

Попри те, що з моменту підписання акту Злуки України минуло ціле століття, Юлія Тимошенко впевнена, що завдання і виклики, які сьогодні стоять перед Україною – майже ті самі.

«Ми повинні нарешті здолати ті виклики та виконати віковічні завдання. Три речі нам сьогодні необхідні для успіху – Єдність, Єдність, Єдність! З Днем Соборності! Зі святом!» – резюмувала Юлія Тимошенко.