ЄСПЛ визнав, що Тимошенко не скоювала злочину у «газовій справі», — Власенко (ВІДЕО)

Європейский суд с прав людини поставив крапку у так званій «газовій справі» проти лідера «Батьківщини» Юлії Тимошенко, визнавши, що вона не скоювала жодного злочину.

Про це сьогодні під час прес-конференції заявив колишній захисник Тимошенко Сергій Власенко, передає INTV.

«Сьогоднішнім своїм судовим рішенням Європейський суд з прав людини погодився із доводами Юлії Тимошенко, із тим, що ця справа була політично вмотивована, з тим, що мало місце порушення статті 6 Європейської конвенції з прав людини. А відтак Європейський суд визнав, що Тимошенко не скоювала злочину у «газовій справі», — зазначив він.

Власенко нагадав, що у своїй скарзі до ЄСПЛ Тимошенко ставила питання про політичні мотиви її переслідування та про відсутність будь-яких підстав для її кримінального переслідування, а відтак ставилося питання про відсутність в діях Тимошенко події злочину в «газовій справі». Також захист екс-прем’єра ставив низку питань про порушенням основоположних статей Європейської конвенції з прав людини.

Відео з прес-конференції Власенко дивіться за цим посиланням.