Юлія Тимошенко: «Батьківщина» добиватиметься затвердження стратегії розвитку фермерства

Лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко взяла участь у 26 з’їзді Асоціації фермерів та приватних землевласників України.

Під час спілкування з аграріями вона розповіла про ситуацію в країні, а також про кроки «Батьківщини», спрямовані на підтримку селян.

Зокрема, Юлія Тимошенко зазначила, що підтримка парламентом пакету законопроектів щодо фермерства стане умовою голосування її фракції за новий технічний уряд.

«Через три тижні буде спроба відправити цей уряд у відставку. Розуміючи, що суспільство цей уряд не терпітиме, буде спроба призначити новий технічний уряд. І дуже вірогідно, що такий технічний уряд буде сформований і нашій фракції також висуватимуть умови щодо входження в нову коаліцію нового уряду. Фракція не увійде в нову коаліцію й не проголосує за нового прем’єра, поки наші вимоги не будуть втілені в життя: спочатку пакет фермерських законів, а потім – голосування за новий уряд!» – розповіла народний депутат.

Лідер фракції упевнена, що учасники зібрання у тісній співпраці з народними депутатами мають невідкладно сформувати чіткі вимоги від союзу фермерів, які «Батьківщина» оголосить публічно.

Юлія Тимошенко вважає, що сьогодні вкрай необхідно змусити уряд і парламент  затвердити план-стратегію розвитку фермерства.

«Країна, яка має найродючіші землі у світі не має стратегії розвитку фермерства!» – обурилася політик.

На виконання цього плану лідер фракції запропонувала розробити пакет законопроектів: «Потрібно позбутися хаосу в оподаткуванні та вимагати для фермерських господарств єдиний податок на землю на один гектар».

Юлія Тимошенко також закликала сформувати концепцію поводження з власністю на землю.

«Їх план простий: знекровити вас повністю, фінансово, забрати все, зробити абсолютно збитковою вашу діяльність, позбавити кредитів, а потім запровадити продаж землі на відкритих аукціонах. І всі світові корпорації прийдуть сюди скупати найдорожче, що в нас лишилось, і в них будуть трильйони, а у нас інколи гривні в кишені немає», – сказала вона.