Юлія Тимошенко: «Батьківщина» і надалі боротиметься за права людей, яких ігнорує влада

«Батьківщина» наполягатиме на проведенні парламентських слухань щодо дотримання прав споживачів фінансових послуг та ухвалення пакету законопроектів для їхнього захисту.

Про це лідер фракції Юлія Тимошенко заявила на комітетських слуханнях щодо забезпечення дотримання прав споживачів фінансових послуг та ошуканих вкладників фінансових установ, які відбулися сьогодні у Верховній Раді.

«Нам треба працювати над двома речами. По-перше, ухвалити звернення від комітетських слухань щодо негайного розгляду пакету необхідних законопроектів. А по-друге, провести парламентські слухання на цю тему у ширшому форматі, а не обмежуватися лише комітетськими слуханнями», – наголосила вона.

Тимошенко нагадала, що у законопроектах, які необхідно ухвалити (№№5316, 5317, 5256, 2188-1, 2353-а та 4004-2), йдеться про захист прав споживачів фінансових послуг, зокрема про негайну зупинку конфіскації майна, квартир, силових дій стосовно позичальників.

«Якщо ці законопроекти чомусь не влаштовують діючу владу, то треба створити узгоджувальні робочі групи, що напрацьовуватимуть рішення, які реально зможе підтримати парламент і які будуть ухвалені у вигляді законів», – наголосила Голова фракції.

Політик нагадала, що влада витратила багато зусиль, щоб придушити недавній протест ошуканих вкладників банку «Михайлівський».

Втім, Тимошенко додала, що протест буде продовжений до виконання владою вимог ультиматуму ошуканих споживачів фінансових послуг. Алгоритм подальших дій, як розповіла лідер «Батьківщини», буде обговорюватися за кілька днів на зібранні Всеукраїнської ради ошуканих банками вкладників.

«Влада боїться протестів людей і не зупиниться ні перед чим. І наступний крок нашої боротьби, а ми з вами її не припинимо ні за яких обставин, – це зробити все, щоб люди, які вийшли на протести, не потрапили в «м’ясорубку», – заявила Голова фракції.

Вона також нагадала, як «одна з фракцій пред’являла з трибуни ВР осколки снарядів з фронту і говорила, що такі снаряди та осколки будуть в центрі Києва».

«Але якщо ми знімемо з влади тиск, то вона забуде і про законопроекти, і про ваші вимоги, і про те, що ви взагалі є на світі! Тому головне – не здаватися! Наша команда здаватися не має намірів», – підсумувала Юлія Тимошенко.

Нагадаємо, комітетські слухання на тему «Забезпечення дотримання прав споживачів фінансових послуг та ошуканих вкладників фінансових установ» відбулися в комітеті Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин за ініціативою фракції «Батьківщина».

Фотогалерею із засідання комітету можна переглянути за посиланням.

Відео парламентських слухань можна подивитись за посиланням.

Поділитися у соцмережах:

Останні новини

Юлія Тимошенко: «Батьківщина» – єдина команда, яка розробила цілісну, ефективну, всеохопну програму, щоб підняти Україну на інший рівень життя

Докладніше

Партія «Батьківщина» вимагає звіту уряду про ситуацію у сфері ЖКГ і пропонує свій план наведення ладу в галузі.

Докладніше

Дорогі первомайці!

Докладніше
Календар новин
Вересень2020
пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30