Юлія Тимошенко: «Батьківщина» підтримує ідею аграріїв провести всеукраїнське віче

Партія «Батьківщина» підтримує ініціативу аграріїв щодо скликання всеукраїнського віча на захист сільськогосподарської землі.

Про це заявила лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко під час брифінгу у Верховній Раді.

«Ми знаходимося з усіма аграрними асоціаціями, зі всеукраїнськими профспілками в постійній співпраці. Ми підтримуємо аграріїв, профспілки, всі громадські організації, які сьогодні виступили проти продажу землі, й ми політично разом із ними будемо боротися», – наголосила Юлія Тимошенко.

Голова партії застерегла, що влада за вказівкою президента на позачерговій сесії має намір ухвалити земельні закони, які позбавлять український народ території та майбутнього.

«У законах є п’ять позицій, які несумісні з існуванням незалежної України: взагалі продаж сільськогосподарської землі, тобто 72% території; продаж землі іноземним банкам та кредитним установам; скасування заборони не тільки на продаж територій сільськогосподарського призначення, а й особливо цінних земель; скасування будь-якого контролю держави за використанням сільськогосподарської землі якісно, не знищуючи чорноземи для цільових призначень аграрного комплексу. По суті, такими законами влада віддає землю декільком глобальним корпораціям, які будуть володіти Україною», – зауважила Юлія Тимошенко.

Півторагодинна нарада голів фракцій у спікера, за словами лідера «Батьківщини», виявилась безрезультатною, оскільки всі команди про продаж землі надходять виключно від президента.

«Рішення президента Зеленського продиктовані йому ззовні від великих фінансових спекулятивних структур. І він, на жаль, є інструментом у їхніх руках. Він, не усвідомлюючи, що робить, не даючи собі звіту про наслідки своїх дій, взяв на себе одноосібне рішення продати сільськогосподарську землю і доручив парламенту, уряду, комітету проводити це всупереч Конституції та законам. Наше завдання не допустити цього!» – резюмувала Юлія Тимошенко.