Юлія Тимошенко: «Батьківщина» проголосувала за зміну стратегії Національного банку

«Батьківщина» підтримала призначення Кирила Шевченка на посаду Голови Національного банку України – за умови, що він змінить стратегію НБУ.

Загалом за це рішення проголосували 332 народні депутати.

«Сьогодні ми обираємо між тим, чи буде Національний банк частиною відродження України, підняття економіки, очищення фінансів, частиною національно-центричної політики, чи залишиться те, що було останні шість років, – зовнішнє управління НБУ, повна залежність від глобальних спекулятивних структур, яку зробили нашою внутрішньою політикою. Ми обираємо курс на економічний патріотизм, на самодостатню Україну», – заявила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко під час виступу у Верховній Раді.

Лідер партії зазначила, що депутати «Батьківщини» напередодні зустрілися з кандидатом на пост Глави НБУ, щоб з’ясувати, яку політику він має намір проводити.

«Ми запитали, чи перестане НБУ служити зовнішнім господарям і стане нарешті українським центробанком? Чи забезпечить НБУ європейську вартість та доступність кредитів? Чи завершиться корупція у Фонді гарантування вкладів? Чи буде звільнено із НБУ людей, які шість років нищили фінансову систему країни? Чи буде припинено махінації із депозитними сертифікатами? Чи сприятиме новий голова роботі парламентської ТСК з розслідування корупції в НБУ за останні шість років? І кандидат запевнив нас, що поділяє наш підхід до політики Нацбанку», – зауважила Юлія Тимошенко.

Голова партії закликала зал зробити спробу підтримати нового керівника.

«Батьківщина» вимагає зміни стратегії Національного банку на нову стратегію НБУ, і сьогодні проголосувала саме за це», – наголосила Юлія Тимошенко.

Поділитися у соцмережах:

Останні новини

Ставка на професіоналів: «Батьківщина» веде в мери Києва Олексія Кучеренка

«Батьківщина» йде на місцеві вибори з гаслом ЄДИНА НАДІЙНА КОМАНДА

Докладніше

Юлія Тимошенко: Об’єднуємося заради відновлення миру в Україні

Календар новин
Серпень 2020
пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31