Юлія Тимошенко: «Батьківщина» розпочинає рух за референдум щодо продажу землі

«Батьківщина» розпочинає загальнонаціональний рух за проведення всеукраїнського референдуму щодо заборони продажу сільськогосподарської землі.

Про це лідер партії Юлія Тимошенко заявила журналістам в Кропивницькому після завершення «Форуму аграріїв Кіровоградщини».

Політик зазначила, що «разом з аграріями ми ухвалили важливе рішення – ми піднімаємо суцільний загальнонаціональний рух, який буде спрямований на те, що поставити ультиматум президенту, прем’єру, уряду, парламенту: негайно змінити ставлення до українського фермерства та аграріїв з політики знищення на політику відродження».

Лідер «Батьківщини» пояснила: «До партії, до мене як до її лідера звернулися аграрії, фермери із страшними розповідями про те, що відбувається в їхніх господарствах, що відбувається із землею, їхнім правом і можливістю працювати. Для України аграрний сектор, фермерські господарства, одноосібні господарі, які працюють на селі, – це справжня цінність. І тому слухати їх, реагувати на їхні сигнали – це обов’язок української держави. Аграрії нас просять: зупиніть продаж сільськогосподарської землі», – пояснила Тимошенко.

Юлія Тимошенко повідомила, що ультиматум, сформований сьогодні на зустрічі з аграріями у Кропивницькому, «буде оголошений президенту, уряду і парламенту».

Вона нагадала, що президент Порошенко, прем’єр-міністр Гройсман, профільні комітети парламенту де-факто розпочали підготовку до продажу сільськогосподарської землі: «До парламенту навіть внесені законопроекти щодо приватизації підприємств разом із сільськогосподарською землею». У той час як «Батьківщина» зареєструвала законопроект про продовження мораторію на продаж сільськогосподарської землі до 2022 року.

На переконання Юлії Тимошенко, мораторій на введення ринку землі слід продовжувати «до тих пір, поки фермерські господарства не будуть поставлені на міцні ноги і не почнуть заробляти, переробляти свою продукцію і в них буде достатньо грошей, щоб дійсно придбати землю, яку вони багато років будуть обробляти».

Нагадаємо, сьогодні відбувся «Форум аграріїв Кіровоградщини», де обговорювалися ключові проблеми аграрного сектору, зокрема необхідність запровадження пільгового оподаткування фермерів – введення єдиного податку з одного гектару сільськогосподарських земель, а також обов’язкове відшкодування ПДВ малим та середнім фермерським підприємствам.

Ці вимоги стали основою ухваленого форумом звернення до Верховної Ради України, Президента та уряду.

Фотогалерею  з «Форуму аграріїв Кіровоградщини» можна переглянути за посиланням.