Юлія Тимошенко: «Батьківщина» вимагає покарання винних у незаконних діях Нацполіції в парламенті

«Батьківщина» вимагає відкритого звіту від Президента України щодо силового розгону блокади торгівлі з окупованими територіями. Також фракція вимагає покарання винних за сьогоднішню дестабілізацію роботи парламенту, зокрема, появу силовиків у Раді.

Про це заявила лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко сьогодні на прес-конференції в Києві.

«Ми вимагаємо завтра заслухати відкритий звіт президента про силове розблокування торгівлі на крові, заведення Національної поліції до парламенту і взагалі – про дестабілізацію, хаос і руйнацію держави», – сказала вона.

Тимошенко вважає, що в Україні створена «агресивна поліцейська держава, коли силові структури використовуються для всіх цілей – збереження корумпованої кланової влади, яку очолює президент».

«Ми вважаємо: те, що сьогодні відбулося в парламенті, має на меті тиск на опозицію, тиск на громадянське суспільство заради досягнення своїх аморальних, приватних корупційних цілей», – зазначила лідер фракції.

Вона повідомила, завтра вранці «Батьківщина» подасть заяву про злочин до Генеральної прокуратури і СБУ проти посадових осіб Національної поліції, ВРУ, «які допустили воєнізований тиск на роботу парламенту і на всі інституції громадянського суспільства».

За словами Юлії Тимошенко, фракція ініціюватиме порушення кримінальних справ за статтями Кримінального кодексу України:

№341 – захоплення державних або громадських будівель чи споруд (позбавлення волі до 5 років);
№344 – втручання у діяльність державного діяча (позбавлення волі до 3 років);
№351 – перешкоджання діяльності народного депутата України та депутата місцевої ради (обмеження волі до 5 років);
№356 – самоправство (арешт на строк до 3 місяців);
№365 – перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу (позбавлення волі до 10 років).

«Усі ці елементи злочину абсолютно точно є в діях тих, хто дав можливість Національній поліції увірватися до приміщення Верховної Ради», – запевнила лідер «Батьківщини».

Ще однією вимогою фракції, за словами Тимошенко, є притягнення до дисциплінарної відповідальності депутатів «Народного фронту», які у силовий спосіб завели у парламент представників Національної поліції.

Лідер фракції також зауважила, що «Батьківщина» цілком підтримує ветеранів АТО, добровольців, які заблокувати торгівлю на крові.

Сьогоднішнє рішення РНБО про припинення залізничного й автомобільного сполучення через лінію зіткнення політик назвала їхньою перемогою.

Окрім того, лідер «Батьківщини» висловила слова підтримки віце-спікеру Оксані Сироїд, яка діяла законно та згідно з Регламентом, «адекватно зупинила цей шабаш у Раді, зберегла стабільність і спокій парламенту всупереч діям президента, Голови Верховної Ради і керівників силових структур».

«Ми вважаємо, що президент та більшість в парламенті працюють абсолютно в інтересах своїх корумпованих надприбутків і проти інтересів України. Ми вважаємо, що українське суспільство якомога швидше має позбавитися від тих людей, які на своїх посадах руйнують Україну, користуючись довірою Майдану Гідності, та тих людей, які підтримали боротьбу українців за свободу, незалежність, за право бути сильною європейською державою», – підсумувала Юлія Тимошенко.