Юлія Тимошенко: Бюджет-2017 – це стратегія бідності, корупції та збереження кланів

«Батьківщина» не голосуватиме за бюджет на 2017 рік, який є стратегією бідності людей, офшоризації країни, корупції та збереження кланів.

Про це лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявила журналістам в кулуарах Верховної Ради України.

«Бюджет – це, по суті, стратегія уряду на наступний рік у цифрах. І те, що ми сьогодні бачимо, – це стратегія продовження корупції, стратегія продовження офшоризації  України,  стратегія збереження олігархів та кланів, стратегія продовження бідності людей на наступний рік», – наголосила Юлія Тимошенко.

Політик також зазначила, що «Батьківщина» усіма силами перешкоджатиме ухваленню цього бюджету.

«Ми будемо голосувати проти і будемо закликати усіх інших також голосувати проти. І всі побачать розклад у залі: хто сьогодні повністю йде у зв’язці з президентом і готовий за певні корупційні видатки в бюджеті голосувати за будь-що. Ми в сесійній залі будемо робити усе, щоб переконати депутатів не йти на ці корупційні схеми, не брати гроші за голосування за бюджет, не брати видатки з бюджету на свої корупційні цілі», – пояснила Юлія Тимошенко.

Нагадаємо, раніше Юлія Тимошенко заявила, що «Батьківщина» не голосуватиме за так звані урядові бюджетоутворюючі закони, які позбавляють фінансів місцеві бюджети та створюють «податкові лагуни» для підприємств, наближених до влади.