Юлія Тимошенко: Для повернення миру в Україну потрібно повернутися до Будапештських гарантій

Лідер «Батьківщини» пропонує розпочати новий формат переговорів щодо повернення миру в Україну.

Про це Юлія Тимошенко заявила в ефірі програми «Face 2 Face з Тетяною Даниленко» на телеканалі «ZIK».

Відповідаючи на запитання щодо наявності плану з припинення війни, вона зазначила, що насамперед потрібно чітко називати речі своїми іменами.

«Поки у нас є АТО, а не війна, поки у нас немає чіткої правової позиції, ми нічого не зробимо», – сказала політик.

Лідер «Батьківщини» додала, що «нам треба будувати свої збройні сили, а також необхідно повернутися до Будапештського меморандуму».

Юлія Тимошенко нагадала, що США та Великобританія, які свого часу давали гарантії Україні, сьогодні зобов’язані підтримати нашу державу, посилити багаторазово санкції, і це потрібно робити у форматі Будапештського меморандуму: «Нова українська влада має посадити за стіл переговорів усіх, хто давав гарантії, і розпочати новий переговорний процес».

За словами Тимошенко, потрібен новий формат переговорів, оскільки Мінські угоди не дають результат.

«За три роки ми не отримали миру. Нехай Мінський процес іде, але паралельно має розпочатися інший процес – у форматі Будапештського меморандуму. Нам треба вимагати посилення санкцій проти країни-окупанта, нам потрібно надати матеріали для міжнародних розслідувань про злочини проти людяності. А також треба вимагати надання Україні високотехнологічної оборонної зброї», – зазначила народний депутат.

Лідер «Батьківщини» зауважила, що, на жаль, чинна влада не формулює таким чином питання на переговорах зі світовими лідерами.

Юлія Тимошенко нагадала, що після підписання Мінських угод вона однією з перших заявила, що «аморально називати це АТО, а не війною, аморально не оголошувати військовий стан на окупованих територіях».

«Я сказала, що Мінські угоди не приведуть до миру, що це надання Кремлю і Путіну часу для того, щоб він міг підвести свої війська до наших кордонів, щоб він міг створити свій табір у світі на підтримку анексії Криму та окупації на Сході України», – вважає вона.

На думку Юлії Тимошенко, у нас є всі можливості, щоб припинити окупацію Донбасу.

Головне, за її словами, зараз не проводити вибори на окупованих територіях, оскільки це призведе до руйнації нашої держави.

«Якщо вони там проведуть вибори і отримають владу, а потім цю напівокуповану територію інтегрують в Україну, то вони вже будуть на українську політику впливати. І тоді це буде 5-7 млн неконтрольованих виборців, які оголосять вибори і президента, і до парламенту. Тоді до нас прийде насправді окупаційна влада», – застерегла Голова партії.

Сьогодні ж, як вважає Тимошенко, треба чесно визнати, що в нашій країні 25 років розвалювали армію, Службу безпеки – «нас повністю обеззброювали, і зараз вже очевидно, що все готувалося до того, щоб окупувати Україну».

Як вона зауважила, зараз, коли добровольчі батальйони, а не влада, по суті створили армію, «безумовно, завдяки цим патріотам ми тримаємо червону лінію, через яку не даємо перейти».

«Сьогодні перед нашою командою стоїть великий виклик. І я впевнена, що ми цю війну закінчимо і в жодному випадку не допустимо федералізації України, яку зараз намагаються прикрити змінами до Конституції з так званою децентралізацією. Я переконана, що Крим повернеться і станеться це без жодного пострілу», – висловила упевненість Юлія Тимошенко.

Поділитися у соцмережах:

Останні новини

Ставка на професіоналів: «Батьківщина» веде в мери Києва Олексія Кучеренка

«Батьківщина» йде на місцеві вибори з гаслом ЄДИНА НАДІЙНА КОМАНДА

Докладніше

Юлія Тимошенко: Об’єднуємося заради відновлення миру в Україні

Календар новин
Серпень 2020
пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31