Юлія Тимошенко до Дня Незалежності України: Це найкраща у світі країна найкращих у світі людей

«Ти, що була душею завжди вільна», – ці рядки написала Леся Українка в свої 28 років.

А сьогодні вже 28 нашій незалежній Україні. І в цих кількох коротких словах великої поетеси – кілька віків української історії. Бо можна бути вільним і в несвободі, можна пам’ятати смак волі за ґратами, можна вберегти прагнення до незалежності в найтяжчих умовах. Бо ж ти – вільна душею. І в цій «таємній формулі» – вся велика сила України! Ми пройдемо через найтяжчі випробування та іспити, ми стерпимо будь-які поневіряння, ми ніколи не зрадимо власній свободі та не забудемо смаку волі.

«В ріднім краї панувати не дамо нікому»…

Ми – великий і вільний народ світу!

Сьогодні, як і 28 років тому, понад 80 відсотків українців підтримують державну незалежність. Переважна більшість громадян вперше за багато років дивляться у майбутнє з оптимізмом. 74 відсотки – мріяли б народитися й жити саме тут, в Україні.

Ця свіжа життєствердна соціологія – найкращий подарунок країні до Дня незалежності.

Бо що є сила України та її головний ресурс? Не заводи і фабрики, не надра і промислові потужності. Люди – наш головний скарб. Ми всі, українці, – головна цінність України. Ті, хто вистояв і не зламався. Ті, хто не збайдужів і не зневірився. Ті, хто зберіг віру та силу! Ті, хто неодмінно збудують велику, горду європейську державу!

В численних та тяжких іспитах ти, моя Україно, не просто збереглася. Ти пронесла через всі перепони, бар’єри та труднощі добро, щирість і велику людську любов.

Ми – країна зі славетною і довгою історією. Але Україна це не тільки «велике минуле». Це не лише клейноди, пам’ятники та давні церкви. Україна – це сучасність, це сьогоднішній день, це наші щоденні турботи, буденні радощі і перемоги. Це сучасна модна молодь на Хрещатику, це світанки в Карпатах, це сонячні пляжі Одеси, це кав’ярні Львова з найсмачнішою в світі кавою … Україна – це не про «колись». Україна – це сьогодні!

Це найкраща у світі країна найкращих у світі людей!

Помолімося за всіх нас. Згадаймо всіх, хто виборював нашу незалежність, тих, хто віддав за неї своє життя, за готових віддати його й сьогодні, за тих, хто мужньо боронить нашу волю цієї хвилини… Покладемо руку на серце. Вклонимося й подякуємо. Нам далі тут жити. Ми ніколи не зрадимо ваших надій, ваших мрій, ваших сподівань. Ми все пам’ятаємо, ми все зробимо. У нас все буде добре!

Душу й тіло ми положим за нашу свободу!

Слава Україні! З Днем Незалежності, великий народе!

Зі святом нас всіх!

Юлія Тимошенко