Юлія Тимошенко до президента: Досить захищати власні посади – захищайте людей і країну

Юлія Тимошенко звернулась до президента, силових структур і РНБО з вимогою негайно відреагувати та вжити заходів для боротьби з політичним тероризмом, який відбувається в Україні.

Про це йдеться у дописі лідера «Батьківщини» на її сторінці у Facebook.

Так, учора жертвою політичного тероризму став громадський активіст, волонтер, голова фракції «Батьківщини» в Кам’янській міськраді на Дніпропетровщині Віталій Чернявський.

«Його автомобіль підірвали. Зараз наш товариш і колега перебуває у лікарні в тяжкому стані», – повідомила політик.

Окрім того, зауважила лідер партії, на Одещині вантажівка цілеспрямовано протаранила авто лідера місцевого Руху Михайла Кузаконя. Він та журналіст Григорій Козьма якимось чудом лишилися живі, додала вона.

«І в цей же день прокуратура заявила, що не знайшла ознак теракту у вбивстві журналіста Павла Шеремета… Просто нема слів. А що ж це було? Розваги? Замість того, щоб розслідувати злочини проти власних громадян і забезпечувати безпеку в країні, влада та правоохоронні структури розлого коментують, кому це могло бути вигідно та хто їх хоче у такий спосіб дискредитувати. Тут страждають і гинуть невинні люди, а вони про власну репутацію», – обурилася керівник фракції.

За словами Юлії Тимошенко, «президент остаточно відмовився від критеріїв професіоналізму в силовій кадровій політиці і перейшов на критерії особистої відданості».

«Принаймні про це свідчать останні кадрові призначення», – сказала Тимошенко.

Наслідком такої кадрової політики є те, що країна стає некерованою, зауважила лідер партії.

«Мова вже йде не про окремі «інциденти», а про пряму загрозу національній безпеці. Я вимагаю негайної реакції президента, силових структур і РНБО на останні події. Досить захищати власні посади! Захищайте людей і країну!» – закликала Юлія Тимошенко.