Юлія Тимошенко: Допомога постраждалим від повені потрібна вже зараз

Законопроєкт, який дозволить спрямувати кошти для допомоги постраждалим від повені, потрібно ухвалювати якнайшвидше, і вже найближчими вихідними люди мають отримати необхідні гроші.

Про це заявила Юлія Тимошенко на брифінгу за результатами ініційованої командою «Батьківщини» зустрічі лідерів фракцій із прем’єр-міністром.

«Шкода, що на зустрічі не було лідерів фракції «Слуга народу», я думаю, їм це питання просто не цікаве. Але всі інші лідери фракцій були, був прем’єр-міністр, міністр фінансів, керівництво Верховної Ради, і я особисто передала в руки прем’єр-міністру проєкт закону, підготовлений нашою командою, щодо того як відшкодувати збитки людям, як наповнити резервний фонд. Ми показали, де джерела, які треба використати для надходжень до бюджету і негайно почати відшкодовувати людям гроші», – наголосила Юлія Тимошенко.

Учасники зустрічі, зазначила Голова «Батьківщини», домовилися про те, що вже у п’ятницю на засіданні парламенту буде розглянуто законопроєкт, який дасть змогу почати відшкодування людям, які постраждали від повені.

«Ми домовилися про те, що уряд подивиться на той законопроєкт, який я передала, для відшкодування збитків людям і наповнення резервного фонду Кабінету Міністрів грошима для цього, і вже на п’ятницю буде винесений законопроєкт, який буде точно ухвалений Верховною Радою, і який дасть можливість негайно розпочати адекватні виплати, що покриють людям усі без винятку збитки», – запевнила Юлія Тимошенко.

Команда «Батьківщини», зауважила лідер партії, буде стежити за тим, аби всі дані на зустрічі обіцянки були виконані, а люди з постраждалих регіонів не залишилися сам на сам із бідою.

«Наша команда перебуває на зв’язку з підтопленими регіонами й з людьми для того, щоб ми могли відчувати, наскільки діє уряд, наскільки виконуються всі необхідні кроки й наскільки людям надається необхідна допомога. Ми також будемо стежити за тим, щоб урядом до парламенту був переданий законопроєкт, щоб у п’ятницю він був проголосований, і вже з вихідних людям направили відшкодування», – резюмувала Юлія Тимошенко.