Юлія Тимошенко: Головне завдання виборів об’єднаних громад – захист країни

Юлія Тимошенко переконана, що головними завданнями участі «Батьківщини» у виборах об’єднаних громад є захист маленьких місцевих громад від знищення, захист сільськогосподарської землі та збереження України.

Про це лідер партії наголосила на 5 етапі 14-го з’їзду партії, який сьогодні відбувся в Києві.

«Вибори об’єднаних громад означають три речі. Головне – це захист наших маленьких громад від знищення. І це питання стоятиме перед кожним з вас, хто прийде до влади в місцевих громадах. Перше завдання: не дати знищити місцеві громади! Друга мета – надійно захистити сільськогосподарську землю, щоб ніхто не міг навіть кроку зробити, аби Україна втратила цей унікальний ресурс. І третя наша мета – врятувати Україну!» – наголосила Юлія Тимошенко.

Голова партії звернула увагу, що українці борються за державу на кількох фронтах. Це боротьба з Кремлем на фронті на Сході країни, у Криму та в середині держави.

Адже, за словами Тимошенко, «продовжується постачання в Російську Федерацію товарів військового призначення: у 2014, 2015, 2016, 2017 роках».

З огляду на це, на її думку, участь партії у виборах об’єднаних громад означатиме отримання шансу на перемогу із зовнішнім агресором та внутрішніми ворогами України.

«У нас є внутрішній фронт і ви на фронті! Ви не лише члени партії, ви бійці цього фронту з корупцією, бездарністю, з тим, що усі структури державної влади наповнені невігласами або маріонетками, які виконують чиїсь, абсолютно не корисні для нашої країни побажання», – звернулася до соратників лідер «Батьківщини».

Юлія Тимошенко також нагадала, що на грудневих виборах 2016 року до 183 об’єднаних громад партія «Батьківщина» стала лідером і змогла об’єднати виборців: «Ми як команда вже не ділимо країну на Схід та Захід. Ми вже почали об’єднувати державу!»

«Отже, більше немає жодних причин та пояснень, чому «Батьківщина» не може бути першою в Харківській, Луганській, Донецькій, Дніпропетровській областях – не тільки на Заході і не тільки в Центрі», – дала настанову учасникам з’їзду лідер партії, згадуючи про результат попередніх місцевих виборів.

Вона також розповіла, що допомагати місцевим громадам у проведенні виборів буде Центральний апарат та депутати від «Батьківщини», які вже розподілені за округами: «Усі наші сили будуть спрямовані на перемогу!»

Тимошенко закликала соратників йти до людей, адже впевнена: кожен може переконати, що «цілі – світлі, потенціал України – шалений, і Україна, як післявоєнна Німеччина, в змозі стати на ноги не за 25 років, а за лічені роки».

«У ваших руках, руках десятків тисяч членів партії «Батьківщина» – доля України! Подивіться на цю політику, подивіться на тих, хто там залишився, подивіться на їх мораль, дух, обличчя, на те, що вони з себе представляють. І ви зрозумієте, що ми з вами маємо дуже особливу роль і завдання: вибороти право поставити Україну на ноги! На виборах 30 квітня розпочнеться й продовжиться славетний шлях і команди «Батьківщини», і нашої великої Батьківщини – України до справжнього, абсолютно гідного кожного нас майбутнього. Я вірю в нас! Я вірю в наше майбутнє!» – апелювала до однопартійців лідер партії.

Окрім цього, вона розповіла, що стратегія розвитку України буде презентована на спеціальному з’їзді.

«Ми мусимо стати в глобальному просторі справжніми егоїстами з точки зору розбудови нашої держави. Усі ресурсі, усі можливості нашої країни підпорядкуємо щастю кожної людини, тому що інших завдань немає. Ми побудуємо найсправедливішу в світі систему розподілу ВВП, такі фінансову та кредитну системи, що будуть здатні підняти економіку. Аби головними інвесторами країни стали громадяни, а не транснаціональні корпорації чи «окремі прізвища». Знаєте, чому ми переможемо? Тому що в світі більше немає країни з таким ресурсним та інтелектуальним потенціалом, як Україна!» – підсумувала Юлія Тимошенко.

Як вже повідомлялося, «Батьківщина» ухвалила рішення взяти участь у місцевих виборах, які відбудуться 30 квітня 2017 року.