Юлія Тимошенко: ГТС треба відокремити від «Нафтогазу», але зберегти у державній власності

«Батьківщина» не підтримала законопроєкт, що передбачає відокремлення діяльності з транспортування природного газу в першому читанні. Якщо до документу буде внесено норму про збереження нашої ГТС у державній власності, парламент може розраховувати на голоси фракції під час другого читання та в цілому.

Про це заявила Юлія Тимошенко сьогодні з парламентської трибуни.

Вона нагадала, що побудова української ГТС з нуля коштуватиме 300 млрд євро і приносить 3 млрд дол. щороку.

«Вже 15 років на ГТС йде полювання, її ніхто не збирається за 300 млрд євро купувати, але її хочуть привласнити через управління системи розпорядження прибутком і доходом в 3 млрд дол.», – сказала політик.

«Батьківщина» підтримує необхідність виконати зобов’язання за Енергетичним пакетом з ЄС та відділити ГТС від «Нафтогазу», щоб уникнути штучного банкрутуства та перехресного субсидування.

«Це потрібно, але це може бути тільки державне підприємство, яке заборонено до приватизації, концесії тощо», – зазначила політик.

Юлія Тимошенко також подякувала «Слузі народу» за те, що вони також вистапають проти будь-яких маніпуляцій з ГТС.