Юлія Тимошенко ініціює розгляд у парламенті питання звільнення голови «Нафтогазу»

Керівник фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко ініціює розгляд у парламенті питання про звільнення голови НАК «Нафтогаз».

Таку пропозицію вона внесла сьогодні на засіданні Погоджувальної ради лідерів парламентських фракцій та комітетів.

Причиною, за її словами, є безпрецедентна корупція, що розквітла в «Нафтогазі», керівники якого до того ж виписують собі величезні премії.

«Це безпрецедентно, коли на п’ять людей виділяється 1 млрд 200 млн грн якоїсь невідомої премії. А до того ще на 60% -70% хочуть підвищити рівень тарифів на газ, – наголосила політик. – Чому ми у Верховній Раді не ухвалюємо постанову про негайне звільнення голови «Нафтогазу» Андрія Коболєва і чому ми не розглядаємо постанови уряду, що встановлюють такі ціни на газ?».

За словами Юлії Тимошенко, своєю бездіяльністю парламент, а саме Голова ВРУ, прикриває цю корупцію.

Лідер «Батьківщини» також вимагає від Верховної Ради відреагувати на свавілля колекторських фірм, які сьогодні поглинули країну.

«Сьогодні бандформування, які називаються колекторськими компаніями, йдуть в кожну родину і вибивають з людей останнє», – зауважила парламентарій.

Водночас, обурилася Тимошенко, у парламенті не голосуються закони, які зупиняють цю жахливу наругу над людьми.

З огляду на це народний депутат вимагає включити до порядку денного законопроект №5059 про заборону конфіскації житла, якщо воно є  єдиним, за комунальні борги.

Окрім того, лідер партії запропонувала керівництву ВРУ формувати порядок денний консультуючись, зокрема з підприємцями.

«Такого терору над підприємцями, аграріями, селянами не було за жодного президента… Чому з нами тут не сидять підприємці, чому ми разом з ними не формуємо порядок денний, який буде все це зупиняти? Я прошу ухвалювати рішення на цій Погоджувальній раді, а не просто розмовляти. Реагувати на актуальні проблеми і виносити ключові питання на розгляд сесійного залу», – запропонувала Юлія Тимошенко.