Юлія Тимошенко: Лише достроковими виборами можна здолати антинародну більшість у парламенті

Антинародну більшість, сформовану в парламенті, можна зруйнувати тільки шляхом дострокових виборів.

Про це заявила лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко, яка залишила засідання Погоджувальної ради лідерів фракцій і комітетів через відмову керівництва Верховної Ради ставити на голосування питання щодо створення ТСК з незаконного підвищення тарифів для громадян України.

Голова фракції вважає, що подібні дії спікера парламенту є протизаконними, а Погоджувальна рада, як і Верховна Рада загалом, «перетворилась в обслуговуючий персонал для кланів».

«Так, на поточний сесійний тиждень поставлено більше 100 законопроектів, але там немає законопроектів для людей, для розвитку держави! Там є законопроекти, які далі продовжують руйнувати життя кожного українця – ті документи, які посилюють тиск на людей, на малий і середній бізнес, на банківську систему,  руйнують економіку і соціальну політику держави. Далі це терпіти не можливо. І потрібно чесно і відверто людям сказати, що в парламенті сформована антиукраїнська,  антинародна більшість. І цю більшість можна зруйнувати тільки достроковими  парламентськими виборами!» – заявила Тимошенко.

Лідер «Батьківщини» також переконана: «Єдиний шлях і єдина можливість позбавитися від корумпованої більшості, яка сьогодні обслуговує клани та корупцію високопосадовців, – це провести дострокові парламентські вибори».

«Іншого мирного конституційного шляху не залишається», – додала Юлія Тимошенко.