Юлія Тимошенко: Лише незалежний Антикорупційний суд зможе по-справжньому боротися з корупцією

Україні потрібен справжній Антикорупційний суд, а сьогодні ухвалено закон, за яким цей суд буде підконтрольний президенту та його оточенню. Це зводить реальну боротьбу з корупцією нанівець.

Про це з парламентської трибуни наголосила лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко.

Політик запропонувала відправити на експертизу до Венеціанської комісії законопроект про Антикорупційний суд, а вже потім, на вечірньому засіданні, поставити документ на остаточне  ухвалення у Верховній Раді.

«Наша команда з першого дня і з першої миті підтримувала Антикорупційний суд та його створення лише за однієї умові – якщо суд буде незалежним від президента та від його корумпованого оточення. За таких умов у створенні цього суду є сенс. Але якщо це чергова маріонетка в руках Порошенка, як і Верховний суд України, тоді навіщо весь цей цирк?» – запитала лідер фракції у колег по парламенту.

Юлія Тимошенко наголосила на тому, що модель Антикорупційного суду, узгоджена владою, робить його «приватною власністю президента, а тому можна буде забути про боротьбу з корупцією».

«Треба негайно передати цей законопроект до Венеціанської комісії в тому варіанті, який треба узгоджувати. І після отримання  висновку на вечірньому засіданні ухвалити рішення. Я вважаю, що це єдиний шлях до створення справжнього Антикорупційного суду»,  – підсумувала вона.

Як відомо, сьогодні парламент проголосував  за законопроект про Вищий антикорупційний суд.

Поділитися у соцмережах:

Останні новини

Ставка на професіоналів: «Батьківщина» веде в мери Києва Олексія Кучеренка

«Батьківщина» йде на місцеві вибори з гаслом ЄДИНА НАДІЙНА КОМАНДА

Докладніше

Юлія Тимошенко: Об’єднуємося заради відновлення миру в Україні

Календар новин
Серпень 2020
пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31