Юлія Тимошенко: Лобістські законопроекти від влади недопустимі для ухвалення в парламенті

На поточному тижні на розгляд парламенту винесено вісім грубих лобістських законопроектів.

Про це заявила лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко на брифінгу за підсумками засідання Погоджувальної ради керівників парламентських фракцій  та комітетів.

Так, за її словами,  на розгляд Верховної Ради винесено унікальний законопроект №7306 про зміни до Митного кодексу.

Цим документом планується звільнити від мита пальмову олію та молочні продукти на пальмовій олії, хвости лангустів і раків, міцні алкогольні напої – віскі і коньяк, а також знімаються будь-які податки з препаратів, які мають у своєму складі героїн і кокаїн.

«Я хочу запитати: хто в Адміністрації Президента планує таку гучну вечірку з кокаїном, героїном, хвостами лангустів і ще додатково міцними алкогольними напоями?» – поцікавилась політик.

Водночас, повідомила парламентарій, запроваджується додаткове мито і податки на дитяче харчування та на товари для немовлят.

У переліку недопустимих для ухвалення лобістських законопроектів, зазначила Юлія Тимошенко, є і законопроект № 6049. Він передбачає, що всі пайщики сільськогосподарської землі, які віддали свої паї в оренду, де-факто передаються в рабство орендаторам. Такими чином, пояснила лідер партії, великі аграрні монополії  хочуть усунути власників земельних паїв від будь-якого впливу на їхнє життя.

Окрім того, зауважила народний депутат, вже третій тиждень до порядку денного намагаються просунути ще один лобістський законопроект №6677-д – про створення державних Пенсійних фондів, мета яких пограбувати пенсіонерів.

«Навіть цей корумпований парламент не голосує за документ, який вже третій тиждень намагаються просунути», – додала вона.

Лідер «Батьківщини» назвала лобістським і законопроект  №8151, підготовлений бізнес-партнером президента Ніною Южаніною.

Цим документом через Національне бюро фінансової безпеки надається право прослуховування телефонів, збору інформації з листування без будь-яких обмежень та без рішень суду: «Я так розумію, що вже настав час Петру Порошенку та його оточенню посадити на гачок кожного українця».

Ще один лобістський законопроект, про який Голова партії зазначила, – №8157 про Національне бюро фінансової безпеки.

Юлія Тимошенко звернула увагу на те, що до порядку денного на поточний тиждень знову просувають законопроекти про фактичну приватизацію державних банків та багато іншого «сміття»: «Загалом, вісім грубих лобістських законопроектів з корупцією, зловживаннями, спрямованих проти національних інтересів України».

Переглянути перелік лобістських законопроектів можна тут.

Поділитися у соцмережах:

Останні новини

Юлія Тимошенко: «Батьківщина» готує подання до Конституційного суду щодо скасування підписаного президентом закону про гральний бізнес

Докладніше

«Кандидати в депутати не повинні потрапляти в залежність від партії» — Вадим Підберезняк

Докладніше

Ставка на професіоналів: «Батьківщина» веде в мери Києва Олексія Кучеренка

Календар новин
Серпень 2020
пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31