Юлія Тимошенко: Люди мають знати правду – влада корумпована аграрними корпораціями і спекулянтами

Президент Зеленський поспішає проштовхнути законопроєкти про розпродаж землі, тому що діє в інтересах аграрних монополій, які прагнуть якнайшвидше захопити українську землю. Про це заявила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко в ефірі телеканалу «112. Україна».

«Подивіться, на всі ключові державні посади, що відповідають за аграрну політику, Зеленський призначив ставлеників великих кланових олігархічних груп. Зрозуміло, в чиїх інтересах вони діють. Ви гадаєте, що це зроблено просто так? Чи це корупція і відверте хабарництво?», – зауважила Юлія Тимошенко.

Лідер «Батьківщини» нагадала, що керувати аграрним комітетом призначили Миколу Сольського, прямо пов’язаного з корпорацією, що прибрала до своїх рук більш як 50 тисяч гектарів землі.

«Це прямий конфлікт інтересів і це заборонено законодавством України. Але це не заважає Сольському ухвалювати в комітеті рішення про продаж землі. Фактично – продаж на свою користь. Зрозуміло, що для цього вони порушують всі можливі й неможливі норми, проводять таємні засідання тощо», –  обурилася Голова партії «Батьківщина» .

За словами Юлї Тимошенко, йдеться про фактичну здачу країни в оренду вітчизняним олігархам і міжнародним спекулянтам.

«Заступники міністра Мілованова всі останні роки працювали на великі корпорації, які прагнуть скупити українську землю. Без сумніву, це було зроблено свідомо, адже в цьому і полягає сценарій, який відпрацьовує президент. Схоже, він не знає, як управляти країною й оптом віддає іноземцям всі наші ресурси», – переконана політик.

Лідер «Батьківщини» наголосила, що половина нинішнього складу уряду так чи інакше працювала лобістами іноземних корпорацій і фондів.

«Наглядові ради державних монополій, які розпоряджаються фінансами і впливають на стратегічний розвиток, призначаються з таких самих лобістів. 80% Наглядової ради НАК «Нафтогаз» взагалі складають іноземці. В Укрзалізниці їх навіть 86%», – підкреслила Юлія Тимошенко.

За словами політика, українці голосували за зовсім інше, а тепер їм нав’язують почуття провини за їхній вибір.

«Народ за 28 років змучився і вірив у диво, але його не сталося. Люди були ошукані серіалами, рекламними роликами, їх системно і професійно дурили», – вважає Юлія Тимошенко.

Як приклад, вона навела епізод із серіалу «Слуга народу», за яким головний герой сміливо «послав» Міжнародний валютний фонд і виголосив палку патріотичну промову.

«А що відбувається насправді? Президент принижено просить у борг 5 мільярдів доларів, заганяючи країну у ще глибшу боргову яму. Люди мають знати правду і розуміти, що відбувається», – підсумувала Юлія Тимошенко.