Юлія Тимошенко: Люди отримали першу перемогу, зупинивши розпродаж землі в турборежимі

Закон про розпродаж землі, проти якого повстали українці, не буде винесений на розгляд Верховної Ради до Нового року. Це – перемога всіх людей, які відстоювали своє право бути господарями у власній країні.

На цьому наголосила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко під час брифінгу у Верховній Раді.

«Це перша вагома перемога. Люди, які вийшли до парламенту, примусили «слуг народу» дотримуватися закону і повернутися до регламенту», – зауважила лідер «Батьківщини».

Юлія Тимошенко повідомила, що на засіданні аграрного комітету за участі керівництва парламенту, який було скликано на вимогу «Батьківщини», ухвалено рішення, що розгляд сумнозвісного закону №2178-10 відбуватиметься у суворій відповідності до регламенту.

«Понад чотири тисячі правок будуть одна за одною розглянуті в комітеті,  депутати отримають 10 днів для їх розгляду. Судячи з усіх положень регламенту, закон про розпродаж землі до Нового року не буде виноситись на розгляд у Верховну Раду. І це є перемога, але ми будемо боротися далі», – наголосила Юлія Тимошенко.

Лідер партії також повідомила, що «Батьківщина» підтримала створення ТСК, яка перевірить всі корупційні мотиви причетних до проштовхування закону про розпродаж землі, а також розслідує цинічне та жорстоке побиття людей, які вийшли на мирні протести під Верховну Раду.

«Наша фракція підтримала створення тимчасової слідчої комісії, щоб розслідувати, як силовики били жінок, як били навіть дітей. Вчора всі силові дії, які були застосовані проти людей, відбувалися за вказівкою адміністрації президента. І вони повинні за це відповісти», – наголосила лідер партії.

Резюмуючи, Юлія Тимошенко зауважила, що розгляд земельних законів за регламентом – проміжна перемога, і боротьба буде продовжуватися, допоки влада не оголосить проведення референдуму.

«Ми змусили «слуг народу» дотримуватися регламенту. Тепер ми вимагаємо, щоб вони слухали народ і служили народу. І ми не зупинимося допоки не змусимо їх провести референдум!» – підсумувала Голова «Батьківщини».

Нагадаємо, що 17 грудня під стінами Верховної Ради України відбувся масштабний мітинг представників різхних політичних сил та аграріїв, в якому взяли участь понад 700 представників Миколаївської  області. Майже половина з них, — «батьківщинівці».