Юлія Тимошенко: Люди протестують, коли не можуть вплинути на рішення влади

Юлія Тимошенко закликала владу не робити помилок попередників і не позбавляти українців права впливати на ухвалення рішень у власній державі. Саме тому треба якнайшвидше ухвалити законопроєкт про референдум.

Про це лідер «Батьківщини» заявила з трибуни Верховної Ради.

«Я переконана, новий президент, парламент та уряд докорінно відрізняються від попередніх тим, що ви хочете чути людей. Зробіть волевиявлення людей, це нова система управління країною», – наголосила вона і нагадала, що саме закон про народовладдя був першим у передвиборчій програмі гаранта.

Юлія Тимошенко, згадуючи, як вчора захисники вийшли на вулиці, застерегла владу від можливих помилок, які робили попередники, не дослухаючись до думок людей.

«Коли в людей немає жодного шансу висловити свою думку, вплинути на рішення державної влади, у них залишається, за Конституцією, єдине право – на протест. Якщо вже люди вийшли на вулиці, це є перший дзвіночок. Я пропоную всім нам, разом із президентом, визначити як пріоритетний законопроєкт про проведення референдуму. Треба ухвалити його в турборежимі, щоб більше не допустити ні Майданів, ні жертв, ні пострілів. І поставити на нього ті питання, які є сумнівними – питання землі, приватизації держвласності», – підсумувала Голова партії.