Юлія Тимошенко: Ми не допустимо передачі в концесію найкращих портів України

Юлія Тимошенко виступила категорично проти передачі в концесію українських портів.

Про це лідер «Батьківщини» зазначила під час зустрічі в Одесі з представниками вітчизняних портів.

Вона повідомила, що її фракція зробить все для того, щоб в парламенті ухвалили відповідний законопроект. Ймовірно, він буде внесений до порядку денного Верховної Ради вже в перший тиждень роботи у вересні: «Ми не допустимо передачі в концесію наших найкращих портів!»

За словами Юлії Тимошенко, наразі концесія в Україні – це приватизація без купівлі: «Береться успішне держпідприємство, приходять аферисти, які привласнюють його без грошей,  забирають всі фонди і успішні технології. Скорочується частина колективу, заморожуються заробітні плати, а потім починають ділити інфраструктуру. Забирають фінанси, не вклавши жодної копійки».

Проблемами портового господарства і контролем за їх вирішенням, відповідно до розробленої «Батьківщиною» нової Конституції, займатиметься профільна Асоціація портовиків. Вона матиме право законодавчої ініціативи, можливість ветувати шкідливі для галузі урядові рішення і подавати кадрові пропозиції на керівників ключових підприємств, зауважила Юлія Тимошенко.

Вислухавши виступи працівників портів Одещини, лідер «Батьківщини» запропонувала спільно підготувати план подальшої співпраці з чіткими пропозиціями вирішення всіх наявних проблем і зробити його частиною Нового економічного курсу. Він передбачатиме докорінну зміну роботи Нацбанку, податкової системи, вартості кредитів, а також зняття бюрократичних перепон для розвитку економіки.

«Чинна влада жорстоко руйнувала Україну 4,5 роки, але позбутися цього тиску не так вже й важко. Для цього потрібно вийти з-під залежності системи зовнішнього і внутрішнього управління», – зазначила вона.

Юлія Тимошенко також наголосила, що в неї немає жодного пієтету перед тими, хто бачить Україну здобиччю, як всередині держави, так і за її межами.

«Вони для мене ніхто і рахуватися з їхніми інтересами ми з вами не будемо. Сьогодні вся країна – частина нашої спільної команди. Новий курс буде успішним», – наголосила вона.

Одеські портовики подарували лідеру «Батьківщини» на згадку прапор, під яким відбудовували порт, а працівники боролися за свої права. У відповідь Юлія Тимошенко зазначила: ваш прапор завжди нагадуватиме, що новий уряд та новий президент для портовиків повинні зробити навіть неможливе.