Юлія Тимошенко: Ми повернемо вкладникам Ощадбанку СРСР усі їхні заощадження

За наступні п’ять років новий президент відновить в країні справедливість та поверне всі заощадження вкладників Ощадбанку СРСР.

Про це вона заявила на зустрічі з громадою Вишневого на Київщині.

Лідер «Батьківщини» нагадала, що за часів свого прем’єрства розпочала повертати людям їхні заощадження часів Радянського Союзу – по тисячі гривень. Частина людей отримали гроші, а частина – ні, адже влада «все це закрила тоді», додала політик: «Вони не хотіли, щоб люди відчули, що в країні може бути справедливість».

Кандидат у Президенти обурилась тим, що сьогодні влада називає повернення людям справедливості махровим популізмом: «Чому вони для себе нічого не шкодують, а в людей можна все забирати і повернення справедливості потім називати популізмом».

Юлія Тимошенко запевнила, що після перемоги на виборах їй вже ніхто не завадить чесно повернути всі заощадження Ощадбанку за радянських часів, які будуть проіндексовані.

І зробить Голова партії цей крок, як і того разу, одразу на наступний місяць після виборів, а не перед ними.

Встановлення в країні справедливості, наголосила Юлія Тимошенко, передбачатиме не лише повернення заощаджень вкладників СРСР, але й повернення разової допомоги при народженні дитини, яка була за її прем’єрства: при народженні першої дитини родина отримуватиме 50 тис. грн, другої – 100 тис. грн, а після народження третьої і більше – 150 тис. грн.

Окрім того, будуть збільшені пенсії за рахунок проведення справжньої пенсійної реформи. І зробити це можна буде за 2-3 місяці, переконана політик. Внески до Пенсійного фонду, які людина робила все життя, будуть перераховані, додала вона.

І останнє – це справедливі тарифи. Першим кроком нового президента стане зниження цін на газ щонайменше вдвічі, заявила Юлія Тимошенко.