Юлія Тимошенко: Ми повинні орієнтуватися на європейський рівень оплати праці

Юлія Тимошенко вважає, що профспілки та законодавча гілка влади мають напрацювати стратегію реформи оплати праці в Україні.
Про це Голова фракції «Батьківщина» наголосила на зустрічі з лідерами профспілкових об’єднань, яка сьогодні відбулася в Києві.
«Я не вірю в успішність держави, якщо в ній не будуть нормально заробляти люди», — зазначила вона.
Тимошенко вважає, що можна говорити про стратегію на 5-10 років, але «якщо ми говоримо про європейські стандарти, то ми маємо до них наближуватися».
«Ми повинні говорити про стратегію оплати праці, наблизити її хоча б до мінімальних європейських рівнів», — сказала Голова партії.
На думку Юлії Тимошенко, запровадження нормальної оплати праці — це також один із шляхів боротьби з корупцією.
«Якщо ми не перейдемо до нормальної оплати праці, то ми ніколи не позбавимося корупції», — вважає народний депутат.
Лідер «Батьківщини» також упевнена, що починати змінювати ситуацію з оплатою праці потрібно «секторально», на законодавчому рівні, а розпочати треба з підприємств, які виробляють продукцію на експорт.
«Не може на підприємстві, яке продає товари за світовими цінами, зарплата бути нижчою в 20-30-35 разів, аніж на аналогічних підприємствах за кордоном», — зауважила Юлія Тимошенко.
Лідер фракції також наголосила, що «Батьківщина» є надійним партнером профспілок і має намір співпрацювати з ними в сфері законодавчих ініціатив.
«Наша зустріч дуже важлива для нашої команди. Нам з сьогоднішнього дня потрібно розпочати потужну спільну роботу: по-перше, в законодавчій площині, а  по-друге,   ми зобов‘язані сформувати збалансовану, грамотну бюджетну політику на 2016 рік. Без популізму та з цифрами», — підсумувала  Юлія Тимошенко результати зустрічі та пообіцяла,  що спільні наради з представниками профспілок тепер будуть регулярними.
Поділитися у соцмережах:

Останні новини

Юлія Тимошенко: Ми покладемо край неоколоніальній політиці, коли країну затягують у борги, ще й змушують утримувати «наглядачів» за свій рахунок

Докладніше

Юлія Тимошенко: До миру потрібно прокладати справжній, реалістичний, справедливий шлях

Докладніше

Юлія Тимошенко ініціює створення спеціальної парламентської місії для досягнення миру

Докладніше
Календар новин
Серпень 2020
пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31