Юлія Тимошенко: Ми зберегли ГТС для українського народу

Верховна Рада ухвалила Закон про внесення змін до деяких законів України у зв’язку з відокремленням діяльності з транспортування природного газу (№2239-1).

Депутати підтримали поправки «Батьківщини», які дозволять зберегти українську газотранспортну систему в державній власності й захистити її від спроб крадіжки, і ухвалили законопроєкт №2239-1 в цілому.

«ГТС та лінії електропередач не можуть бути приватизовані, продані та передані в управління, в оренду, та будь-які інші маніпуляції з ними неможливі. Ми домовились про те, що повністю з усіх законів України будуть видалені ті позиції, які, по суті, передбачали речі, які зраджували інтерес України», – заявила Юлія Тимошенко, виступаючи з трибуни Верховної Ради під час розгляду документу.

Лідер партії наголосила, що ухвалення законопроєкту в редакції уряду означало б, що стратегічні енергетичні об’єкти України відійшли б в управління іноземним корпораціям. Однак, завдяки принциповій позиції «Батьківщини» та злагодженій роботі в комітеті, ці ризики було знято.

«Ми проголосували в комітеті за те, що всі статті, які передбачають управління не державою, а якимось невідомими світовими корпораціями, будуть вилучені. Тому що все, що має сьогодні народ України, управляється Кабінетом міністрів, і держава мусить цим опікуватися», – сказала Голова фракції.

Лідер «Батьківщини» окремо подякувала депутатам від фракції «Слуга народу» «за плідну спільну роботу і державницьку позицію в інтересах людей».

За  її словами, це дозволило не лише зберегти національну власність, а й довело, що нинішній парламент – «колосальна сила, спроможна змінити життя країни на краще».

«Наша Верховна Рада перетворюється з окремих людей, які сюди потрапили, в реальний орган парламентаризму країни. І це є прикладом того, як можна сьогодні реально, красиво та успішно будувати Україну», – підсумувала Юлія Тимошенко.