Юлія Тимошенко: Ми знизимо ціну на газ і відновимо справедливість щодо людей

Ціна на український газ для населення буде знижена вдвічі у перші тижні після інавгурації нового Президента України.

Про це заявила Юлія Тимошенко під час Форуму «Нова соціальна доктрина: Нові можливості для кожного», який проходить сьогодні у Києві.

Лідер «Батьківщини» переконана, що зниження ціни на газ – це не популізм, а відновлення справедливості в усіх її вимірах.

«Я знаю кожну цифру всіх бухгалтерських звітів НАК «Нафтогазу» та «Укргазвидобування» і базую на них свої висновки. Собівартість українського газу з податками, транспортуванням, з 30% прибутку, які зможуть забезпечити розвиток газової галузі, за бухгалтерією «Укргазвидобування», становить  сьогодні 2 094 грн 61 коп.», – повідомила вона.

Голова партії обурилася махінаціям влади, яка продає людям газ по 8 500  грн за тисячу кубометрів: «Це 400% рентабельності. Покажіть мені, де ще у світі є хоч один бізнес, галузь,  де так знущаючись над народом, власники наших з вами газових родовищ по 400% прибутків заробляють на бідності та горі українців!».