Юлія Тимошенко: Мир, земля і доля стратегічної власності – це питання, які має вирішувати лише народ України

«Батьківщина» вимагає від влади спиратися на думку людей, ухвалюючи стратегічні рішення щодо питань, які становлять загрозу існуванню України, – розпродаж землі, нашої стратегічної власності, застосування формули Штайнмаєра.

Про це Юлія Тимошенко заявила на Погоджувальній раді парламентських фракцій та груп.

Зокрема, вона наголосила на необхідності ухвалення законопроєкту про всенародний референдум, і нагадала, що саме закон про народовладдя був першим у передвиборчій програмі президента.

Так, на референдум треба винести питання продажу землю, адже люди наразі виступають проти такого рішення. Так, за останніми соцдослідженнями, нагадала Юлія Тимошенко, 73% людей категорично проти продажу землі, а 81% проти продажу іноземцям, а ще дві третини вимагають референдуму щодо земельного питання.

Окрім того, зауважила Голова партії, багато українців вимагають референдуму і щодо застосування формули Штайнмаєра.

Голова партії також вимагає від президента накласти вето на ухвалений в парламенті законопроєкт щодо скасування переліку об’єктів, заборонених до приватизації.

«Як можна скасувати перелік, коли там всі науково-дослідні інститути. Є загроза, що їх продадуть просто як приміщення. Там 124 об’єкти Укроборонпрому, це наші оборонні заводи! Скасування заборони на приватизацію цих об’єктів  це пряме зазіхання на незалежність, суверенність держави. Треба розробити новий перелік, а потім підписати вже закон», – підсумувала Юлія Тимошенко.