Юлія Тимошенко: Місцеві ради мають негайно оголосити мораторій на підвищення тарифів

Лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко звернулася до місцевих рад з проханням терміново розглянути питання і ухвалити рішення щодо введення мораторію на підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги за прикладом Київради.

Про це Юлія Тимошенко заявила в ефірі програми «Шустер live».

«Прийшов час зрозуміти, як діяти, щоб зупинити тарифний геноцид. Київрада у четвер ухвалила рішення, за яке проголосували 75 депутатів, про введення мораторію на підвищення тарифів в м. Києві. Це дуже важливе голосування, яке призупинить ту наругу, яка відбувається за ініціативи уряду», – наголосила лідер «Батьківщини».

Політик виступила із зверненням до голів сільських, селищних, районних та обласних рад негайно зібрати позачергові сесії рад, ухвалити рішення щодо мораторію на підвищення тарифів, тобто «вчинити так, як Київрада».

«Приймайте рішення про мораторій! Якщо ми цього не зробимо, не буде сигналу Яценюку, Гройсману, Президенту, що країна нездатна платити такі тарифи», – закликала вона.

Юлія Тимошенко нагадала про нещодавнє соціологічне дослідження компанії Research & Branding Group, згідно якого 91% опитуваних заявили про неспроможність сплачувати нові тарифи.

Водночас, на її думку, найбільш дієвим  механізмом для суттєвого зменшення тарифів є ухвалення пакету з трьох тарифних законопроектів, а також створення тарифних та офшорних ТСК.

«Якщо керівництво ВРУ не піде на домовленості та не погодиться на цивілізовану соціальну політику, тоді нам треба звертатися до людей, які потребують допомоги. Треба діяти!», – підсумувала Юлія Тимошенко.

Нагадаємо, сьогодні вранці «Батьківщина» разом з фракціями демократичної опозиції заблокувала президію ВР, вимагаючи виконання своїх вимог. Фракція, зокрема, вимагає негайного створення ТСК для розслідування незаконної ціни на газ та завищених тарифів, а також провести перевірку НАК «Нафтогаз», ПАТ «Украгазвидобування» та корупційних дій урядів Яценюка і Гройсмана.

Лідер фракції Юлія Тимошенко заявила журналістам у парламентських кулуарах, що блокування триватиме доти, поки не розпочнуться переговори з владою щодо вирішення питання про ухвалення «тарифного пакету» та ТСК щодо необґрунтованості тарифів.