Юлія Тимошенко: Мукачеве – це прояв тотального злиття силовиків з корупційними кланами

Тимчасова слідча комісія щодо подій в Мукачевому повинна бути терміново створена парламентом, прозвітувати вже у п’ятницю, а за наслідками її звіту мають бути звільнені представники силових структур, які на Закарпатті «кришують» контрабанду.

Про це сьогодні з парламентської трибуни наголосила лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко.

«До п’ятниці звіт повинен бути на столі. І в п’ятницю мають «полетіти» голови керівників силових структур, які є співучасниками цієї кримінальної корупції, контрабанди», – наголосила вона.

За словами Юлії Тимошенко, за події в Мукачевому «в пакеті» мають відповідати керівники ГПУ та всіх силових структур в регіоні.

Лідер «Батьківщини» також пояснила, чому представники силових структур не зможуть об’єктивно провести розслідування подій в Мукачевому: «По-перше, вони співучасники. По-друге, до них немає довіри і вони не дадуть об’єктивного результату. І, по-третє, вони, навпаки, покриють увесь цей безлад, продовжать заробляти на цьому корупційні гроші».

За словами Юлії Тимошенко, до ТСК з розслідування цього інциденту мають увійти «позафракційні депутати, не забруднені у змові з мафією, молоді депутати, які мають авторитет у країні», а очолити тимчасову слідчу комісію повинен незалежний від політичних сил парламентарій.

Голова партії також вважає, що події на Закарпатті оголили проблеми, характерні для усієї країни, а Мукачеве – це вже не лише назва міста, а «діагноз, вирок усій системі без винятку».

«Мукачеве – це прояв тотального злиття всіх силових структур з корупційними кланами, з місцевими феодалами навколо кожної корупційної, кримінальної проблеми, яка є в більшості регіонів країни», – заявила політик.

Юлія Тимошенко також повела паралель з кримінальними подіями навколо видобутку бурштину на Рівненщині й закликала системно вирішувати питання боротьби з контрабандою та корупцією в країні.