Юлія Тимошенко: Мусимо завадити іноземним спекулянтам скупити Україну

Юлія Тимошенко та Сергій Власенко зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт про державну реєстрацію суб’єктів лобіювання та здійснення лобіювання в Україні (№3059). Документ має захистити державу від міжнародних аферистів, чиї інтереси наполегливо відстоює некомпетентна влада.

Про це заявила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко на пресконференції в Києві.

«На основі американського закону про розкриття лобістської діяльності ми підготували наш законопроєкт, адаптувавши його до українських реалій. Якщо ми хочемо знати, хто ляльководить сьогодні нашими міністрами, президентом, депутатами – нам потрібно цей закон негайно приймати й ми будемо на цьому наполягати», – наголосила Юлія Тимошенко.

Голова партії зазначила, що поданий проєкт закону передбачає створення єдиного відкритого реєстру лобістів – людей, які відстоюють інтереси окремих держав та компаній; кожен, хто взяв гроші за лобізм, особливо з-за кордону, має прозвітувати, за що він їх отримав; лобіст зобов’язаний зареєструватися сам та реєструвати кожен свій контракт; чиновник отримує право поцікавитися у кожного свого відвідувача, чи не є він лобістом.

«Я переконана – якщо ми зможемо достатньо швидко цей закон прийняти, це допоможе нам захистити наші надра, наші підприємства, наші ресурси та найголовніше – захистити нашу українську землю. В країні треба наводити порядок, бо сьогодні до нас їдуть аферисти з усього світу, і кожен з них має за мету наші з вами українські ресурси просто привласнити та використати у приватних інтересах. Тому наша команда буде робити все можливе, щоб захистити країну», – резюмувала Юлія Тимошенко.