Юлія Тимошенко: На тлі підвищення тарифів «Нафтогаз» заганяє українців у нову боргову яму

У той час, коли влада підвищує тарифи та пояснює це необхідністю повертати міжнародні кредити, державна структура НАК «Нафтогаз» набирає нові борги під високі відсотки.

Про це заявила Юлія Тимошенко на зустрічі з підприємцями Рівненщини.

Лідер «Батьківщини» повідомила, що «НАК «Нафтогаз», державний монополіст, вирішив запозичити на зовнішньому ринку 500 млн дол. під 11% річних шляхом розміщення євробондів.

«Під 11% річних взяти валюту! У той час, коли ви всі та сотні тисяч підприємців за кожну зароблену копійку намагаються життя покласти, викладаються всією родиною, щоб заробити копійку, наш «Нафтогаз», у якого минулого року десь 40 млрд грн прибутку (профіцитна компанія), вирішив запозичити 500 млн дол. під 11% річних», – обурилася вона.

Як пояснила  Голова партії, українці тепер змушені будуть платити лише за обслуговування цього боргу близько 60 млн дол. щорічно.

«Ось так за нашими спинами працює система великої фінансової піраміди, яка формує державні борги, і на цій піраміді заробляють надприбутки. Саме тому, коли ми бачимо, як формується наш борг і як ми його обслуговуємо, то стає абсолютно зрозуміло, що нас в глобальному просторі споживають на повну», – переконана політик.

З огляду на це Юлія Тимошенко наполягає на тому, що економічну стратегію становлення України може розробити тільки наш національний інтелект, «який точно зацікавлений в нашій силі та конкурентоспроможності на зовнішніх ринках, у нашій заможності»: «Більше ніхто в цьому не зацікавлений».