Юлія Тимошенко: НКРЕКП має бути незалежною від влади

«Батьківщина» проти того, щоб Національну комісію, що здійснює державне регулювання в сферах енергетики та комунальних послуг, формували тільки провладні члени конкурсної комісії добору кандидатів до цієї установи.

Про це з трибуни Верховної Ради заявила лідер фракції Юлія Тимошенко.

Вона наголосила, що на сьогодні НКРЕКП на чолі з Дмитром Вовком, що є бізнес-партнером Петра Порошенка, та уряд вже влаштували людям «тарифний геноцид», а заборгованість з оплати послуг ЖКГ лише зростає.

«Питання, яке зараз розглядається, стосується встановлення тарифів для людей на все. І ми знаємо, що встановленні Комісією непосильні тарифи призвели до того, що заборгованість за електроенергію перед енергоринком становить сьогодні майже  30 млрд грн і майже 20 млрд грн становить заборгованість за тепло та газ», – наголосила лідер «Батьківщини».

Політик упевнена, що надвисокі тарифи для людей встановленні НКРЕКП через «корупційну зацікавленість влади».

«Йде масове відмивання грошей і зараз знову йде підвищення тарифів», – обурено нагадала парламентарій.

Саме тому Юлія Тимошенко переконана, що питання формування Верховною Радою конкурсної комісії з відбору нових членів до незалежної від влади НКРЕКП є питанням надзвичайної ваги.

Політик закликала колег голосувати за незалежних кандидатів до конкурсної комісії з формування НКРЕКП, зокрема Андрія Геруса та Юрія Шульгу, і не голосувати за тих висуванців влади, які «обслуговуватимуть інтереси президента, прем’єра, їхньої більшості та матимуть зацікавленість у відмиванні корупційних грошей».

Лідер «Батьківщини» також поінформувала про постанову уряду Володимира Гройсмана, наслідком якої стане збільшення з 1 жовтня ціни на  газ до 8,5 тис. грн.

«Це означає, що знущання над людьми продовжується. Цю владу треба відправляти геть!» – підсумувала Юлія Тимошенко.