Юлія Тимошенко: Новий склад ЦВК буде підконтрольним президенту, але «Батьківщина» не дасть сфальшувати вибори

Новий склад Центральної виборчої комісії буде так само підконтрольним президенту Порошенку, як і нинішній.

Про це лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко повідомила журналістам у кулуарах Верховної Ради, коментуючи питання щодо формування нового складу Центрвиборчкому.

«Питання переобрання членів ЦВК  цікавить людей через те, що вони втомилися від безладу та хаосу в країні і покладаються на чесні вибори. Вони вірять, що нова ЦВК прийде і зробить диво – не допустить фальсифікацій. Але новий склад формується за поданням Президента України і буде повністю йому підконтрольним. Тож немає сенсу сподіватися на незалежність Центрвиборчкому, адже президент робить ставку на фальсифікацію виборів», – наголосила вона.

Незважаючи на це, фракція «Батьківщина» голосуватиме за новий склад ЦВК з декількох причин: по-перше, нинішній  склад де-факто є неконституційним, бо термін повноважень його членів скінчився, але не можна залишати країну без ЦВК; по-друге, у фракції сподіваються, що до ЦВК увійде висуванець від «Батьківщини» – Андрій Євстигнєєв.

«Саме тому ми голосуватимемо і сподіватимемося, що наш один член ЦВК пройде», – пояснила вона.

Водночас «Батьківщина» не розраховує на чесність підрахунку результатів виборів, а тому партія має намір захищати вибори на місцях.

«Наша команда готується зібрати оригінали проколів з мокрими печатками з підписами членів комісії з 30 тис. дільниць в Україні. Ми зробимо все, щоб на дільницях не допустити жодної фальсифікації. Ми пред‘явимо країні ці 30 тисяч протоколів і покажемо, що фальсифікація неможлива. Ця влада дискредитована та корумпована. Вона принизила народ та країну, вона тримає війну як бізнес і в неї не вийде сфальшувати вибори. Якщо така команда, як наша, захищатиме вибори на місцях, тоді щоб не робила ЦВК нагорі – не має значення. Результати виборів ми захистимо, влада буде змінена, а це означає, що в країні буде новий курс, на який чекають люди», – підсумувала Юлія Тимошенко.