Юлія Тимошенко обговорила з Єврокомісаром Йоганнесом Ганом ситуацію в Україні

Під час участі у Конгресі Європейської народної партії у Загребі Голова «Батьківщини» Юлія Тимошенко провела розмову з Комісаром ЄС з питань політики сусідства та розширення Йоганнесом Ганом, який також є новопризначеним Комісаром ЄС з питань бюджету в новому складі Єврокомісії.

Сторони обговорили ситуацію в Україні та питання сучасного стану відносин Україна-ЄС, зокрема пріоритетні заходи в межах «Східного партнерства».

Крім того, йшлося про ситуацію на Сході нашої держави. Серед іншого, наголошувалося на неможливості зняття санкцій з Росії до встановлення миру на Донбасі, включаючи відновлення контролю української влади над цією територією та українсько-російським кордоном, і повернення анексованого Криму.

Нагадаємо, що 20-21 листопада Юлія Тимошенко та заступник Голови партії «Батьківщина», перший заступник голови Комітету ВРУ з питань зовнішньої політики Григорій Немиря перебувають з робочим візитом у Загребі для участі у Конгресі та Саміті ЄНП.

20 листопада під час Конгресу члени ЄНП обрали Дональда Туска президентом партії.

ЄНП є найбільшою та найвпливовішою політичною силою на європейському континенті. До її складу входять 84 партії та партнери з 43-х країн, Президент Європейської Комісії та Президент Європейської Ради, 10 голів країн-членів ЄС та 4 голови країн, які не є членами ЄС, 14 членів Європейської Комісії. ЄНП має найбільшу фракцію в Європарламенті.