Юлія Тимошенко: Оголошення дефолту Україною неприпустимо

У жодному разі не можна допустити дефолту України: для цього немає жодних передумов.

Про це завила лідер «Батьківщини»  Юлія Тимошенко на брифінгу за підсумками Погоджувальної ради лідерів парламентських фракцій і груп.

«У жодному випадку, за жодних обставин не можна допустити, щоб в Україні настав дефолт. Це втрата довіри всіх інвесторів у світі до України на багато років. Ніхто не зможе спрогнозувати, який буде курс гривні. При дефолтах, як правило, стрімко падає курс національної валюти. А це вже повне зубожіння людей, тому що в доларах вони знову отримуватимуть в 2-3 рази менше», – пояснила політик.

Також, зазначила Юлія Тимошенко, «дефолт – це повна дестабілізація всього життя України і це економічний занепад, який триватиме роками».

Окрім того, лідер «Батьківщини» наголосила, що питання дефолту – це не питання президента України, а питання уряду та НБУ. Натомість Україна має збалансований бюджет, який передбачає кошти на погашення наших боргів та повернення відсотків за запозиченнями, додала вона.

«Передумов для дефолту не існує! Жодного дефолту в Україні не може бути, якщо  ніхто не піде ні в які авантюри, несумісні з нормальним життям країни», – наголосила Юлія Тимошенко.

Вона також звернула увагу на те, що за два місяці парламенту і новому президенту України треба тісно співпрацювати над новим бюджетом на наступний рік.

«Саме зараз розпочинається бюджетний процес, а бюджетний процес – це пенсії, заробітні плати, правильна система оподаткування нашої економіки, справедливі соціальні виплати, і це припинення тієї корупції на бюджеті, яка тривала всі 5 років», – підсумувала лідер партії.