Юлія Тимошенко озвучила Маніфест Штабу захисту землі – «Батьківщина» вимагає проведення референдуму

Земельні закони треба зняти з розгляду, а всі питання щодо долі української сільськогосподарської землі мають вирішити люди на всеукраїнському референдумі.

Про це йдеться у Маніфесті Об’єднаного штабу захисту української землі, який підписали представники організацій громадянського суспільства, і який озвучила з трибуни Верховної Ради Юлія Тимошенко.

«Понад 20 громадських організацій, профспілки та професійні об’єднання аграріїв, за якими стоять мільйони людей, підписали Маніфест. Вони вважають, що розпродаж землі загрожує національній безпеці країни. Це не політичне рішення, це – реальний злочин, який вимагає розслідування та покарання всіх, хто стоїть за цією аферою», – наголосила Голова партії.

За словами Юлії Тимошенко, «Батьківщина» підтримує вимоги Штабу захисту української землі та закликає терміново зняти з розгляду всі земельні законопроєкти і якнайшвидше провести референдум щодо неприпустимості продажу земель сільгосппризначення.

«Президент Зеленський сказав, що ухвалюватиме рішення на базі всенародного референдуму. А сьогодні, знаючи, що 73% громадян проти розпродажу землі, не виконує свою обіцянку. Це означає змову проти українського народу», – переконана Голова партії.

Також Юлія Тимошенко закликала парламент заслухати представників громадянських спільнот, аби влада врешті зрозуміла, що люди проти розпродажу української землі».

«Ми вимагаємо заслухати громадських діячів і припинити аферу по розпродажу української землі», – резюмувала лідер «Батьківщини».