Юлія Тимошенко: Передача ГТС в управління іноземцям – це приватизація без грошей

«Батьківщина» вимагає ухвалити законопроект №8107, який заборонить будь-які маніпуляції з українською газотранспортною системою.

Про це лідер фракції Юлія Тимошенко заявила у Верховній Раді під час виступу з трибуни, закликавши колег захистити державну власність – ГТС України.

«Саме зараз за спиною парламенту відбувається процес передачі в управління самої вагомої цінності країни – газотранспортної системи. 49% віддається невідомим іноземним компаніям», – наголосила вона.

Екс-прем’єр-міністр обурена тим, що «якісь невідомі чиновники на чолі з президентом і прем’єром розглядають питання передачі в управління ГТС».

Лідер «Батьківщини» зауважила: вартість ГТС становить 300 млрд євро, що дорівнює ВВП України за три роки.

Вона також нагадала, що після рішення Стокгольмського арбітражу, ГТС має приносити Україні майже 3 млрд доларів доходу на рік – «це стільки, скільки витрачається на оборону України!»

«Не треба демонструвати Україні і світу, що наш парламент гірший за попередні. У 2007 році депутати цього залу заборонили маніпуляції з ГТС 430 голосами. Одноголосно! Парламент знав, що це відповідальність перед народом і зробив все, щоб не допустити таких речей. Я прошу вас не дати можливості забрати в України найціннішу власність. Передача в управління – це приватизація без грошей! Це позбавлення нації права управляти своїм майном і отримувати доходи», – заявила Юлія Тимошенко.

За її словами, парламент має стояти на сторожі захисту  українських інтересів, щоб «жодна державна власність, яка передана в надійні руки цього парламенту, не була розпродана, викинута».

«Українці й досі вірять, що у Верховній Раді сидять люди, які не допустять краху держави. Я вірю, що ви не допустите цього», – підсумувала лідер «Батьківщини».