Юлія Тимошенко: Переговори про мир «з чистого аркуша» можливі, якщо виконати Будапештський меморандум

Процес повернення миру в Україну можна розпочати «з чистого аркуша», але в жодному разі не шляхом капітуляції.

Про це Юлія Тимошенко заявила в кулуарах парламенту, відповідаючи на питання журналістів.

«Мінський процес не привів до миру», – констатувала лідер «Батьківщини». – «Ми пропонували розпочати процес повернення миру в Україну з «чистого аркуша», почавши з виконання Будапештського меморандуму. Якщо не підходить ця формула, треба знайти інші шляхи, які повернуть до України мир і повернуть цілісність нашої території. Але категорично не шляхом капітуляції».

Насамперед,  наголосила Голова партії, треба негайно добитися обміну військовополоненими та політв’язнями: «Всіх на всіх».

«Треба негайно повернутися до переговорів, які можуть принести мир Україні і більше не допускати, щоб гинули наші люди, діти, щоб були мільйони біженців.

Ми за те, щоб переговори були ефективними і без здачі позицій України», – підсумувала Юлія Тимошенко.