Юлія Тимошенко: Підтримаємо середній клас – захистимо всіх українців

Голосування у Верховній Раді за закони щодо запобігання розвитку епідемії показало, що Україна та українська влада можуть бути єдиними. Це – перший крок для того, щоб дієво та ефективно протистояти й епідемії, і економічній кризі.

На цьому наголосила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко під час брифінгу в парламенті.

Лідер партії зауважила, що ухвалених рішень та законів недостатньо, тому потрібно рухатися й далі, аби протистояти викликам, які постали перед країною та людьми.

«Я це кажу не з точки зору критики, а з точки зору спільної роботи над подальшими кроками. Є три першочергові завдання, які наша команда намагатиметься втілити в життя. Перше – зробити карантин дієвим. Тому силові структури, закон, свідомість людей – все мусить зараз спрямовуватися на забезпечення карантинних умов», – зазначила Голова «Батьківщини».

Юлія Тимошенко наголосила на необхідності вдосконалення діагностики захворювання та інформування людей щодо алгоритму дій при симптомах хвороби.

«Другий аспект – діагностика. Можу зараз чітко сказати, що діагностики на тому рівні, на якому вона зараз потрібна, сьогодні в Україні не існує. Сьогодні ми рекомендуємо владі ввести єдиний телефон по країні та повідомити усім українцям через ЗМІ той номер телефону, куди можна звернутися, щоб отримати спеціальну бригаду, яка прибуде додому, візьме всі аналізи, проведе в лабораторії всі дослідження і людина протягом 4-5 годин буде знати діагноз», – додала політик.

Юлія Тимошенко зазначила, що держава, підприємці та роботодавці мусять подбати про те, щоб людям, які перебувають на карантині, тимчасово не працюють, залишаються вдома з неповнолітніми дітьми, оплачувалися або лікарняні, або зберігалась заробітна плата.

«Сьогодні були зроблені правильні рішення щодо підтримки економіки, але цього теж недостатньо. Нам потрібно дивитися на найвразливіші підприємницькі структури, яким треба допомагати точково. Це означає, що потрібні спеціальні пільгові процедури по тимчасовому неповерненню кредитів, пільгові аспекти по сплаті податків, державна підтримка тих напрямків та сфер, де падіння йде найбільш стрімкими темпами. Країна мусить впоратися саме тому, що сьогодні перед загрозою епідемії об’єдналися всі політичні сили. Ми можемо не поділяти погляди один одного щодо багатьох питань, але сьогодні щодо зупинення епідемії країна єдина!» – резюмувала Юлія Тимошенко.

Поділитися у соцмережах:

Останні новини

Юлія Тимошенко: Ми покладемо край неоколоніальній політиці, коли країну затягують у борги, ще й змушують утримувати «наглядачів» за свій рахунок

Докладніше

Юлія Тимошенко: До миру потрібно прокладати справжній, реалістичний, справедливий шлях

Докладніше

Юлія Тимошенко ініціює створення спеціальної парламентської місії для досягнення миру

Докладніше
Календар новин
Серпень 2020
пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31